Ако нямаме гаранции, че ще бъдем приети в Шенген, не

...
Ако нямаме гаранции, че ще бъдем приети в Шенген, не
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Начело с Пеевски на парламентарната група, ДПС има ясно евроатлантическо мнозинство

Ако нямаме гаранции, че ще бъдем признати в Шенген, не би трябвало да се съгласяваме с частичното приемане по въздух в Шенгенското пространство по предложение на Австрия. Това съобщи евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк пред bTV за приемането на България първо по въздушен Шенген.

Той изясни, че позицията на България е, че отговаря на всички критерии за Шенген.

Австрия слага спомагателни условия, които не са част от общините условия, и се пробва да завърши въпроса до края на годината и въпросът за приемането ни в Шенген да не стои на дневен ред пред европейския политически хайлайф, разяснява Кючюк.

Той посочи, че и в този момент България приема бежанци, само че не може да приема повече поради Дъблинското съглашение. Важното е по какъв начин ще действа българската страна, тъй като има контрапозиция от страна на австрийското държавно управление.

Кючюк уточни, че ако Австрия желае да ревизираме всеки, който пресича българо-турската или българо-румънската граница, това би означавало още по-усложнена конюнктура. Той настоя България да работи интензивно и с Румъния за присъединението на двете страни в Шенген. Дипломацията би трябвало да продължи интензивно да работи и политическото решение да бъде доста умно, посочи евродепутатът.

Според него България би трябвало да притегли на своя страна Германия и Франция за присъединението на страната ни в Шенген. Ако остане единствено Австрия, мъчно би могла да вдигне ветото си, добави той.

За избора на ръководител на ДПС Кючюк съобщи, че ръководител ще бъде този, който ще е гласуван на идната конференция. Делян Пеевски би трябвало да покаже по какъв начин вижда развиването на партията, само че за какво да не е ръководител, запита той. Начело с Делян Пеевски на парламентарната група на Движение за права и свободи има ясно евроатлантическо болшинство, взе участие се във значими законодателни оферти и са безусловно откровени, че не вземат участие в ръководството на страната, сподели още Илхан Кючюк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР