Ако някой в Сърбия се чуди какви са шопите, да

...
Ако някой в Сърбия се чуди какви са шопите, да
Коментари Харесай

ВМРО: Българите не сме сърби! Спомнете си за Шопската дивизия

Ако някой в Сърбия се чуди какви са шопите, да прочете за Шопската дивизия. Българите не сме сърби! Спрете с евтините проруски провокации! Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация във връзка на информацията на БГНЕС, че в сръбския парламент са оповестили българите за сърби.

Това е следващата изцяло неприемлива обстановка, пристигнала от западната ни съседка, а точно, че българите са сърби. Коментарът идва не от елементарен човек в някоя обществена мрежа, а от Милорад Вукашинович, заместник-председател на Съвета за контролиране на електронните медии в Сърбия (съответствието на българския Съвет за електронни медии), се споделя в позицията на воеводите.

„ Той с забележима ненаситност прави провокативния коментар. Събеседникът му се съгласява и прибавя, че българи и български език не съществуват. Събеседникът напомня отколешните сръбски небивалици за съществуването на някаква обособена шопска националност – по-близка до сръбската, в сравнение с до българската. Цялото присъединяване на Вукашинович е изпълнено с проруски бълнувания за прекрояване на границите на Балканите и сръбски изход на адриатическия бряг. Западът е показан като колонизатор “, се показва още в позицията.

Воеводите поучават всички, които считат, че шопите не са българи, а сърби да си спомнят за успехите на желязната Шопска дивизия по време на Първата международна война.

„ Та, в случай че ще се връщаме в историята, и ние можем. Но нали сякаш Сърбия желае не да се връща в историята, а да влиза в Европейския съюз. Изявления като това на Вукашинович няма да оказват помощ. Време е България да предяви ясно своите условия по европейския път на Сърбия. Ако Белград изобщо ще върви по европейски път ", акцентират от Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация приканва българското външно министерство за реакция – доколкото в тази ситуация явно става дума за низ от изказвания на формален представител. При това, представител, чиято служба е да съблюдава медийната среда, информацията и културата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР