Ако някога сте потискали прозявката си по време на следобедна

...
Ако някога сте потискали прозявката си по време на следобедна
Коментари Харесай

Най-ужасното време от деня за продуктивността и как да се справим

Ако в миналото сте потискали прозявката си по време на следобедна среща, евентуално сте имате концепция какво съставлява рецесията в 15:00 ч. – това ужасяващо време от деня, когато е прекомерно рано да си тръгнете и прекомерно късно да се концентрирайте върху работата.

Според ново световно изследване на Slack, дъщерно сдружение на Salesforce, и изследователската компания Qualtrics тези часове след обяд забавят множеството хора, написа CNBC.

71% от служащите са съгласни, че късният следобяд е най-лошото време за работа, като продуктивността спада сред 15 и 18 ч., съгласно изследването, извършено измежду повече от 10 000 чиновници и ръководители.

Биологията е частично отговорна за това. Според Националната фондация за съня сънливостта в късния следобяд е част от естествения циркаден темп на организма, който се намалява доста сред 14 и 17 ч. В корпоративната просвета също са склонни да преглеждат продуктивността като линейна, добавя Кристина Джанзер, старши вицепрезидент на отдел „ Изследвания и разбори “ в Slack.

Лесно ни е да приемем, че в случай че имате 8-часов работен ден, ще бъдете също толкоз продуктивни, колкото и в 8 ч. сутринта, и в 15 ч. “, изяснява Джанзер. „ Но това просто не е правилно. “

Ако ви е омръзнало да се чувствате изтощени всеки следобяд, помислете за тези три подкрепени от научни проучвания метода да преодолеете рецесията в 15:00 ч. – без потребност от кофеин:
Направете микропочивка
Отделянето на време за почивки по време на работния ден, даже единствено за пет минути, усъвършенства продуктивността и благосъстоянието на чиновниците, откри Slack.

Кратката отмора, да речем сред 14:30 и 14:45 ч., може да помогне да разсъните мозъка си и да прехвърлите следобедния спад в зоната на по-голяма работливост “, споделя Джанзър.

Откъсването от работата даже за няколко минути може да ви защищити от досада и да ви възвърне от всички стресови фактори, които са се появили денем, прибавя тя.
Усилете звука на музиката
Според други проучвания слушането на музика на работното място може да увеличи концентрацията, настроението и успеваемостта ни.

Точно както музиката може да ви стимулира по време на подготовка, тя може „ да направи същото нещо преди презентацията ви в 15:00 ч. “, съгласно Карсън Тейт, създател на „ Работете просто: Приемете силата на вашия персонален жанр на работливост. “

Експертите по въпросите на работното място са разграничени във връзка с най-хубавия род за работа, само че доктор Срини Пилай, музикант и невролог от Харвард, неотдавна съобщи пред CNBC, че „ познатата музика “ или песните, които ви харесват и познавате най-добре, са „ най-ефективни “ за реализиране на оптималната централизация.
Запазете лесната работа за следобедните часове
Може да е изкушаващо да отложите осъществяването на дадена задача или да се придържате към крайния период, само че в случай че можете да оставите тази работа за друго време на деня или да поискате пролонгация, евентуално ще се справите по-добре, счита Джанзър.

Продуктивността наподобява по друг метод за всеки. Ако следобедът не е мощната ви страна, евентуално има различен тип работа, която можете да свършите и която не изисква толкоз задълбочено мислене. “

Джанзър предлага да късният следобяд да се употребява за приключване на бързи административни задания, като да вземем за пример да организирате входящата си поща или да с сътрудниците си. Такива задания „ са също толкоз значими, колкото завършването на презентация да вземем за пример, само че може да са по-малко разочароващи “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР