Ако не стане нещо изключително, няма да има предсрочни избори.

...
Ако не стане нещо изключително, няма да има предсрочни избори.
Коментари Харесай

Водещ социолог обяви очакват ли се предсрочни избори и посочи министъра с най-висок рейтинг

Ако не стане нещо извънредно, няма да има предварителни избори. Това предвижда в предаването „ Тази заран ” по bTV Боряна Димитрова от „ Алфа рисърч ”.

По думите ѝ главен аршин за това, накъде вървят политическите настроения, ще бъдат европейските избори. „ Евровотът ще бъде тест и ще бъде трансфорат в публичен избор на съмнение или на доверие към ръководещата коалиция. Ако тя завоюва тези избори, това значи, че ще се върви наесен към локални избори и считам, че ще изкарат своя мандат ”, акцентира Димитрова.

Управляващата коалиция е с леко разтърсени позиции. Усещането за нея не е за кардинално съгласие, а за съгласие от седмица до седмица. Наблюдаваме това през целия летен интервал, посочи тя.

Според изследването на „ Алфа рисърч ” единственият министър, който бележи триумфи, е спортният министър Красен Кралев. Спрямо предходните месеци той има безусловно гърмеж от утвърждение. Това се дължи на трите международни шампионати, които бяха проведени в България, означи Боряна Димитрова.

Томислав Дончев остава с положителен показател и резервира мястото си, следват Екатерина Захариева и Лиляна Павлова. Скандалите сред Патриотите се отразяват и на персоналния рейтинг на вицепремиера Красимир Каракачанов и той към този момент е на пета позиция. В края на класацията са Емил Караниколов и Цецка Цачева.

Всички институции от юни до септември вървят надолу в разнообразни пропорции, сподели още Боряна Димитрова.

Когато има спор сред институциите, никой не печели, безапелационна е тя.

С 2,5% се стопява разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия и тя напълно се дължи на отслабените позиции на ръководещите, а не на готовност на Българска социалистическа партия.

Освен отслабените позиции на ръководещите към този миг не се някаква безапелационна социална опция. Това, което се случва в ръководещите, не прелива заем на доверие към опозиционните партии, само че основава една сензитивност и неспокойствие в обществото и не знаем в идващите месеци тази симбиоза накъде ще тръгне, уточни Боряна Димитрова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР