Ако не сме привърженици на фитнеса и на спорта на

...
Ако не сме привърженици на фитнеса и на спорта на
Коментари Харесай

Как да отслабнем само с ходене

Ако не сме последователи на фитнеса и на спорта на закрито като цяло, а търсим елементарен метод да свалим няколкото непотребни кг, натрупали се през последните по-студени месеци, то ходенето пешком е много добър вид. Не единствено че не изисква съоръжение, само че и ни излиза изцяло гратис. А в това пролетно време може да бъде в действителност прелестно.
 Точно какъв брой крачки на седмица удължават живота ни с три години
Точно какъв брой крачки на седмица удължават живота ни с три години

По-малко, в сравнение с допускаме

Макар някои хора да имат подозрения по отношение на успеваемостта на ходенето, то фактически може да помогне в битката с килограмите, а също така се отразява позитивно и на психологичното здраве. Дори с няколко хиляди крачки дневно може да изгорим стотици калории и да понижим риска от развиване на болести.

Ето и какви са препоръките на експертите по какъв начин да отслабнем единствено с вървене.

В случай че желаеме да се отървем от непотребни килограми с вървене, е целесъобразно да си отделяме по 45-60 минути през множеството дни от седмицата. Можем да разделим общото време на части - най-добре на две или три по-големи. Така да вземем за пример може да се разходим заран за 30 минути, а по-късно за още 15 или 30 минути след вечеря или по време на обедната отмора.
 Снимка 660203

Според здравните специалисти е мъчно да се предвиждат килограмите, които човек може да смъкна с вървене, защото от голяма важност са разнообразни фактори, като честотата, продължителността и интензивността на вървене. Калориите обаче, които горим на всеки хиляда стъпки, са изчислени на към 100.

Диетоложката Саманта Касети дава образец с жена, висока 163 см. И с тегло 75 кг, която може да смъкна над два кг за два месеца, в случай че стартира да върви пешком по един час пет пъти в седмицата. В същото време обаче здравословното и уравновесено хранене остава значимо, като за най-хубави резултати измененията в диетата би трябвало да включват лек калориен недостиг - към 100 калории дневно.
 Снимка 660202

Друго главно нещо, което е добре да съобразим, в случай че целим да отслабнем с вървене, е скоростта на придвижване. Тя би трябвало да бъде 4-5 кч/ч., което значи да изминаваме над километър и половина за двайсет минути.

Според доктор Седрик Брайънт добър ориентир могат да ни бъдат по този начин препоръчваните 10 000 крачки дневно. Дори и 8 000 крачки обаче са задоволителни, с цел да има изгода за здравето ни - потвърдено е, че в случай че ги изминаваме по няколко пъти в седмицата, си оказваме помощ да понижим риска от смъртност.
 5 съвета за по-тънка талия и плосък стомах
5 съвета за по-тънка талия и плосък стомах

Които дават бърз резултат

В случай обаче че освен се стремим към оптималния брой крачки, само че и желаеме да горим още повече калории като вървим, можем да се предизвикаме като използваме надолнище нагоре, като увеличим скоростта и даже като използваме тежести, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР