Ако не се справя с Бюджет 2024, директно си отивам.“

...
Ако не се справя с Бюджет 2024, директно си отивам.“
Коментари Харесай

Василев: Ако не се справя с Бюджет 2024, директно си отивам

„ Ако не се оправя с Бюджет 2024, непосредствено си отивам. “ Това заяви  финансовият министър Асен Василев в предаването „ 120 минути “ по bTV.

Разговорите с сътрудниците за бюджета са довели до избрани взаимни отстъпки, разгласи той.

Те се споразумяха и да заобикалят плаващите болшинства с Народното събрание

„ Ако нямаме салдо 3% тази година и не реализираме салдо 3% до година, това значи една главните поръчки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо в случай че се случи - аз непосредствено си отивам, само че аз персонално нямам доверие, че ще се случи.  Работи доста интензивно, с цел да не се случи “, сподели Василев.  

Василев разяснява и премахването на дерогацията за „ Лукойл “, което също докара до напрежение измежду партиите, подкрепящи кабинета - и ГЕРБ, и Движение за права и свободи.

Сигналът е изпратен от Делян Добрев и Делян Пеевски

„ Има две цели на дерогацията - да не отиват парите при Путин и да не се усилят цените, по тази причина трябваше да е гладко. Намери се решение за двете цели. На първи януари - оптимално къс период да се ограничи износа за трети страни, и на първи март към този момент да се спре и използването на съветски нефт за вътрешния пазар “, добави финансовият министър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР