Ако не получите на место резервираното онлайн: Имаме сигнали от

...
Ако не получите на место резервираното онлайн: Имаме сигнали от
Коментари Харесай

КЗП със сигнали за нередности на Северното Черноморие, какво да направим

Ако не получите на место резервираното онлайн: Имаме сигнали от консуматори, резервирали услуга самостоятелно с проблеми при настаняването. Особено за българското Черноморие. Имаме редица такива сигнали за Северното Черноморие , където е резервирано хотелско настаняване с ол инклузив, и в последна сметка не им възвръщат почивката. В тези случаи КЗП се намесва като посредни. Имаме и случаи с регистрация през платформа . Потребителят не бил настанен, тъй като медиаторът не бил платил сумата на хотелиера. Реагирахме и екскурзиантът беше настанен. В този случай екскурзиантът не носи никаква отговорност, тъй като неговата резервация е потвръдена, той даже се свързал с мястото на настаняване, откъдето му удостоверили. Имаме и случаи от огромни платформи с отказано настаняване. Понякога се намира заместващо настаняване. Имаме и повтаряне на настаняване, в тези случай търговецът би трябвало да откри опция. Това изясни пред Българска национална телевизия Игнат Арсенов - основен директро Главна дирекция " Контрол на пазара " в КЗП.
Много постоянно се оплакват консуматори за неспазване на хигиената, нечистотия, нечиста конюнктура в България по Ченоморието . Има няколко области, в които държавните органи могат да реагират. КЗП - когато мястото за настаняване не подхожда на съответната категория или пък услугите, които ни се дават не подхождат на офертата. Когато има неприятни хигиенични условия - тогава е Регионалната здравна ревизия, те могат да ревизират. Когато получим подобен сигнал го препращаме, сподели още той.
Какво да направи екскурзиантът? Първо да се обърне към съответния търговец - място на настаняване или туроператор. Най-добре е с съответния контрагент, който не извършва услугата. Ако няма решение и потребителят не е отговорен може да потърси нас. Ние отиваме на място, реагираме бързо, среща се решение. Понякога в прилежащ хотел - при сходни цени - цялата или част от почивката се обезпечава. Търсят се други възможности.
Правим инспекции по плажовете поради сигнали - най-често с цената, която заплащат на място , само че и за принадлежностите - и изненадващи такси. Има сигнали. Много от тях са предоставени и от ВАП. Повечето услуги досега обаче се оказва, че са оповестени и потребителите би трябвало деликатно да наблюдават цените. Не да се интересуват от цените на интернет уеб страниците, а от цената на място . Да се ревизират - чадъри, шезлонги. те са оповестени на табели на видно място. Да гледаме в менюто, в случай че не ни харесва да идем на прилежащия плаж, изясни Арсенов.
Допълнителна здравна застраховка " COVID-19 " - нужна ли е? Ако пътуваме в Европейски Съюз би трябвало да знаем, че като обезпечени в България имаме всички здравни права и в чужбина. От тази позиция, в случай че нещо неприятно се случи, спомагателна застраховка е постоянно добре да се направи, само че е значимо да се види какво тъкмо тя покрива. Какви са изискванията и дали покрива това, което ние желаеме - нормално те са дълги, би трябвало да се чете деликатно.
Повечето туристи с анулирани резервации и пакетни пътувания  по време на изключителното състояние са постигнали съглашения за заместваща отмора или ваучер.
При пакетна отмора, която минава през туроператор, ние предлагаме да се предложи ваучер като обезщетение . Потребителят не е наложително да се съгласи с него. След което може да се реализира съглашение за заместващ пакет - да вземем за пример екскурзиантът да пътува вместо през май - през септември или май следващата година. Ако и тук не се получи съглашение с туроператора, то едвам тогава екскурзиантът може да желае възобновяване на парите, и то може да се случи 12  месеца след оповестяване завършек на изключителното състояние. Вече мина известно време и би трябвало да кажем, че в голямата си част от случаите туристите или са получили ваучер или са приели заместващ пакет, което демонстрира, че тази услуга работи и взаимоотношенията с туроператора са уредени по един най-благоприятен метод. Разбира се, има и хора, предпочели пари . Предполагам, че поетапно те ще бъдат получавани. Кога това ще се случи нямаме статистика, изясни още той
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР