Ако не беше трагично, щеше да е комично. Така завършва

...
Ако не беше трагично, щеше да е комично. Така завършва
Коментари Харесай

Д-р Минев достоен за Нобелов приз: Занимаваме се с пържоли, докато наш учен твори история

" Ако не беше трагично, щеше да е комично ". Така приключва коментарът на доктор Атанас Митков, публикуван в обществените мрежи, който касае две настоящи събития от миналите седмици.
Прочетете още
Както съобщи, Масачузетският софтуерен университет разгласи 30-годишен български академик за визионер. Става въпрос за доктор Златко Минев, преобърнал главно изказване в квантовата физика. Публикуваме коментара на доктор Атанас Митков без редакторска интервенция.

Докато медиите ни занимават с някакъв господин, който си поръчал скъпи пържоли - без дребни букви, без надписване, без машинация, които не желал да плати; до момента в който неговият клип с " трагичната му история " е изгледан към 5 млн. пъти за тази седмица, никой не разбра, че
Масачузетският софтуерен университет разгласи 30-годишен български академик за визионер и за вероятен идващ притежател на НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА!

„ Д-р Златко Минев прекатурна главно изказване в квантовата физика, което смущаваше Нийлс Бор и Алберт Айнщайн “, написа университетът на страницата си в интернет. През по-голямата част от 20-ти век се предполагаше, че атомите се трансформират от едно енергийно равнище в друго при внезапни, непредвидими, дребни квантови скокове. Минев потвърди друго:
Движението, освен може да се планува придвижването, само че и да се управлява!

Експериментът на българина от 2020г. сподели, че когато един атом е бомбардиран с сила под формата на светлина, той се движи от едно енергийно равнище на последващо по непрестанен и равномерен метод, а не посредством незабавен скок. Той съумя да открие смяната в енергийното равнище на атома задоволително бързо, с цел да го управлява, тъй че да може да спре скока му и да го обърне, преди да бъде приключен. Британско издание дефинира пробива на българина като " научно земетресение ".

Д-р Златко Минев е бакалавър е по физика от Калифорнийския университет в Бъркли, бил е помощник в Станфорд, а по-късно е траял образованието си в Йейл, откъдето има две магистърски степени. Там той е защитил и докторската си дисертация в лабораторията по квантроника на Мишел Деворе, където е провел и опита с управлението на квантовия скок. Освен това е и щатен теоретичен помощник в лабораторията „ Уотсън “ на корпорацията „ Ай Би Ем “.

Д-р Минев написа в профила си в „ ЛинкдИн “, че владее четири езика, като преди всичко слага българския????????

През 2021 година стана притежател на Наградата „ Джон Атанасов “, а през днешния ден реномирани научни институции и издания го спрягат за евентуален притежател на Нобел за физика.

Ако не беше трагично, щеше да е комично... 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР