Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би

...
Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би
Коментари Харесай

Според Далай Лама: Тези 10 навика крадат от енергията ни

Ако в последно време се чувствате изтощени, отрицателно настроени, то може би би трябвало да се замислите за какво е по този начин. Понякога повода се крие в неприятните привички, които поддържаме, защото те се зареждат от нашата позитивна сила и по този метод я изчерпват.

Далай Лама отбелязва 10 неприятни навика, които крадат от нашата сила. Вижте кои са.

1. Спазвайте обещанията си

Един неприятен табиет, който черпи от нашата позитивна сила е това да обещаваме, само че да не изпълняваме. Затова, не давайте обещания, които не можете да извършите. Така, пробвайки се да бъдете благи към други, ще навредите на положителното си име и известност. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

2. Стойте надалеч от токсични хора
Може би не са малко случаите, в които сме имали предпочитание да помогнем на хората, а в подмяна получаваме единствено недоволства и отрицателна сила от другите. Обградете се с позитивни хора и избягвайте токсичните, написа az-jenata.bg.

3. Плащайте сметките си в точния момент

„ Не оставайте длъжни на никого с нищо “ би трябвало да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте задълженията си в точния момент. Отнасяйте се с другите по този начин, както бихте желали да се отнасят с вас.

4. Научете се да простите

Още един нездравословен табиет, от който нямаме потребност. Изберем ли да живеем задържайки в душата си яд към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с ненавист, изберете да простите и да продължите напред, даже и индивидът да не заслужава вашата амнистия. Направете го, с цел да си осигурите успокоение. Така ще почувствате по какъв начин от гърдите ви пада тежест.

5. Съсредоточете се върху това да вършиме това, което харесвате

Понякога ни се постанова да вършим неща, които не ни харесват. Когато е допустимо делегирайте това, което не ви харесва и насочете вниманието си върху това, което ви носи наслада.

6. Време за всяка цел

Според Далай Лама, има време за отмора и време за деяние, като и двете имат идентична значимост и нужда. Не бива да го забравяме!

7. Не претрупвайте... обновете!

Още един неприятен табиет, който краде от позитивната ни сила е бъркотията в дома ни. Ако желаете животът ви да тече хармонично, не се затрупвайте с непотребни предмети, движимости. Започнете с пренареждане на спалнята или възобновяване на дрешника си. Домът е отражение на нашата сила, а безпорядъкът блокира естествения ѝ поток на позитивната. Така че, в случай че желаете да изчистите мозъка си, започнете с изчистването на бъркотията във вашия дом.

8. Изправете се против компликациите

Не се крийте от споровете. Ако нещо ви тормози, изразете го и го елиминирайте от живота си. Решенията на проблемите не идват сами. Понякога е тъкмо до вас, просто би трябвало да се огледате.

9. Грижете се за здравето си

Знаете ли, че доста по-щастливи са тези хора, които се грижат както за физическото, по този начин и за психическото си здраве? Затова отделяйте си задоволително време, с цел да се грижите за тялото си.

10. Оставете живота си да тече

Ние сме част от всичко и всичко е част от нас. Трябва да спрем да се борим с живота, да приемем и се оставим по течението. Разбира се, без да забравяме, че ние сме тези, които управляваме лодката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР