Ако можеше да се оцелее след пътешествие във вътрешността на

...
Ако можеше да се оцелее след пътешествие във вътрешността на
Коментари Харесай

Черните дупки - врати в космоса?

Ако можеше да се оцелее след странствуване навътре в черна дупка, къде тъкмо бихте се оказали най-после?

Много евентуално сходно странствуване не би било добра концепция. Обикновено образуващи се след колапса на изключително солидна звезда под въздействие на личната й гравитация, тези мистериозни обекти от космоса имат толкоз мощно гравитационно привличане, че даже светлината не може да се измъкне (след като доближи на несъмнено растояние от дупката, схваща се).

Какво тъкмо би се случило с някой, който би “влетял ” в черна дупка, остава неразбираемо и обект на голям брой научни и не толкоз научни спекулации, само че постоянно подмятания термин “спагетифициран ” е задоволително сладкодумен за това, какво може да се случи с сходен смелчак.

Днес обаче, учени от Университета във Валенсия, Испания, подчертават върху известна доктрина, съгласно която черните дупки вместо единствено да притеглят материя “навътре ” към точка в безкрайността, известна като “сингулярност ”, може да се окажат входни порти към други, отдалечени райони в космоса. Теорията употребява известния термин “червейови дупки ”.

Тези червейови дупки могат да бъдат дребни – да вземем за пример по-малки от атомно ядро – само че въпреки всичко задоволителни, с цел да пренесат странник, в случай че жертвата е била авансово задоволително добре “пресована ”.

“Нашата доктрина по натурален път позволява няколко висящи до момента казуса от интерпретациите на електрически-заредените черни дупки, ” споделя Др. Гонзало Олмо от университета.

“На първо място, ние позволяваме тъй наречените проблем на сингулярността, защото в този момент има “врата ” в центъра на черната дупка, и откъдето простраството и времето могат да “продължат ”.

Биологичното оцеляване след странствуване през такава дупка не се адресира от новата доктрина.

Източник: Unexplaines Mysteries

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР