Ако мнението на кинокритици и публика често се разминава, то

...
Ако мнението на кинокритици и публика често се разминава, то
Коментари Харесай

Дженифър Лорънс с най-много отличия в сезона на наградите

Ако мнението на кинокритици и аудитория постоянно се разминава, то този сезон има едно лице, което сплотява благосклонностите на всички. Младата и надарена актриса Дженифър Лорънс, която още 20-годишна беше номинирана за „ Оскар “, предходната година направи огромния си пробив с „ Игрите на глада “. Именно нейното осъществяване на Катнис Евърдийн способства в огромна степен екранизацията да се трансформира в третия най-касов филм на годината в Съединени американски щати.

Актрисата направи забележителна поява и в новата продукция „ Наръчник на оптимиста “, последното самопризнание за която е премията „ Златен глобус “ за основна женска роля. 

Дженифър Лорънс и Брадли Купър в " Наръчник на оптимиста "  

Освен това отличие, предходната седмица продукцията на режисьора и сценарист Дейвид О. Ръсел ( “Боецът “, “Трима крале “), получи и 8 номинации за „ Оскар “, в най-престижните категории. След номинацията й за „ Зимен подарък “, Дженифър Лорънс още веднъж е измежду актрисите, които ще се борят за „ Оскар “ за най-хубава женска роля. За първи път от 30 години насам един филм получава номинация „ Оскар “ в четирите актьорски категории (номинирани са също Брадли Купър, Робърт де Ниро и Джаки Уивър). След като през есента „ Наръчник на оптимиста “ взе премията на публиката на филмовия фестивал в Торонто, преди броени дни комедията победи и като най-награждавания филм на премиите „ Изборът на рецензията “ с четири оценки – за Дженифър Лорънс, Брадли Купър за актьорски отбор и за най-хубава комедия. Лорънс беше номинирана за най-хубава актриса в основна роля и на идните английски кино награди БАФТА. 

Филмът, който българските фенове ще забележим по кината от 25 януари, споделя за преподавател (Брадли Купър), който след престой в психиатрична клиника, се мести да живее при родителите си и се среща със загадъчно момиче, което си има свои проблеми. Тифани (Дженифър Лорънс) му предлага договорка – да му помогне да се събере с жена си, в случай че той в подмяна направи нещо доста значимо за нея. Докато реализират договорката си, посред им ненадейно се заражда мощна връзка, а сред облаците, надвиснали над живота и на двамата, проблясва светлина. В „ Наръчник на оптимиста “ вземат участие още Робърт де Ниро, Джаки Уивър и Крис Тъкър. 

Първи фотоси от " Игрите на глада: Възпламеняване "

Междувременно до момента в който чака връчването на премиите „ Оскар “ на 24 февруари, Дженифър Лорънс е ангажирана с работата си върху втората част на „ Игрите на глада “. Миналата седмица „ триото “ Лорънс, Хемсуърт и Хъчерсън участва на премиите „ Изборът на публиката “, на които филмът стана най-големият победител и беше отличен с 6 награди. Сред тях са оценките за най-хубав филм, най-хубава актриса (Дженифър Лорънс) и най-силна екранна химия, тъкмо сред тримата млади артисти. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР