Ако майка ви е жива, но вие напоследък не сте

...
Ако майка ви е жива, но вие напоследък не сте
Коментари Харесай

В човешкия живот няма по-важен човек от майката

Ако майка ви е жива, само че вие в последно време не сте имали време за нея, вършиме огромна неточност. Днес вие се увличате и забравяте най-основните неща, а точно кой ви е основал, с помощта на кого сте станали положителни и възпитани хора, кой ви е дал опора в живота. Дори и майка ви към този момент да не е сред живите, знайте, че тя е в основата на вашият живот, тя ви е родила, помогнала ви е да бъдете това, което сте сега. Спрете непрекъснато да гледате кой има повече пари, да си мислите за кариера и власт. Това ще си пристигна единствено. Помислете за майчината обич, която сте усетили, а в случай че самата вие сте майка, предайте това чувство на детето си, без значение на каква възраст е.
Любовта на майката може да се съпостави с любовта на Бога, тъй като е най-близка. Майката е единствената, която ще прояви състрадание, схващане, деликатност. Нейното самообладание и състрадателност ще ви вдъхнат мощ и кураж да продължите напред.

В едно семейство има двама родители, само че най-важната роля е на майката, по тази причина тя постоянно би трябвало да е на респект, даже и когато не е към този момент сред живите.
Благодарение на мощната майчина обич хората съумяват да станат мощни и мъдри. Много е неприятно, когато човек я загуби още в ранна възраст. Това оставя нелечим белег в душата му. Всичките мемоари за нея остават някак си смътни, значимите уроци, които тя е давала се не помнят. Безценно е, когато майката доживее до достолепни старини, тъй като тя продължава да ни дава мъдрост, деликатност и обич.
Затова, в случай че майка ви е жива и в този миг, вдигнете един телефон, чуйте и гласа или се погрижете за нея – купете й нещо, от което в действителност има потребност, покажете своята лоялност, в случай че сте се скарали за нещо – най-добре се сдобрете и забравете спора.

Радвайте се, че тя е въображаемо с вас и мислете и вие за нея.
Спомнете си когато майка ви е имала тежки моменти по какъв начин е плакала прикрито от вас, какъв брой пъти се е тормозила за вас. Сетете се, че когато сте ходили на учебно заведение тя ви е мислила, карала ви се е с поучителна цел, тормозила се е, когато сте заболели. Дори когато сте пораснали, майка ви се тревожи за същите неща. А и в случай че вие сте майки, изпитвате същите усеща с децата си. Сетете се, че тя ви обича, без да желае нещо в подмяна.
Много тежко е, когато майка ви си отиде от този свят.

Всяка загуба е тежка – било то другар или човек от фамилията. Мъката е огромна, душата и сърцето ви плачат. Трябва време, с цел да премине, само че все пак остава рана в сърцето ви за цялостен живот.
Нещата към този момент няма да са същите. Когато се случи такова нещо, ние внезапно ставаме по-големи и осъзнаваме какво се случва в живота.
Ако решите да споделите тъгата с някой другар, той не постоянно желае да приказва за това, просто тъй като не знае по какъв начин да ви утеши.

Когато майка ви почине, не би трябвало да бъдете сами, а да отидете при човек, който ще ви поддържа, въпреки и безмълвно.
Ако тъгата ви е неутешима, помислете си по какъв начин би реагирала майка ви, в случай че ви беше видяла. Тя не желае да страдате за това, че нея към този момент я няма.
След това стартирате постоянно да я сънувате. Което потвърждава, че тя към момента ви обича, подари да не е до вас. А и вие нея.

Най-добре е да си припомняте хубавите мигове с мама и какво сте обичали да вършиме с нея.
Когато един човек напусне нашия свят, ние още повече осъзнаваме какъв брой мощна е била връзката ни с него. Любовта остава същата и ние си мислим, че е било същинско благополучие индивидът да е бил до нас.
Недейте да чакате майка ви да си отиде, с цел да започнете да я цените. Ако майка ви е жива, още в този момент й кажете няколко благи думи, с цел да стоплите нейното нежно сърце.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР