Ако лидерите на ЕС в четвъртък и петък вземат негативно

...
Ако лидерите на ЕС в четвъртък и петък вземат негативно
Коментари Харесай

Зоран Заев: Правителството ще падне, ако не получим дата за преговори

Ако водачите на Европейски Съюз в четвъртък и петък вземат отрицателно решение за започване на присъединителни договаряния, или в случай че още веднъж решат да отсрочат решението, македонското държавно управление ще падне. Не тъй като ще е сензитивно, а тъй като ще загуби болшинството си в Народното събрание. Това съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев на полемика за европейските вероятности на Скопие, написа македонският „ Фокус “, представен от Агенция " Фокус ".
Обещахме на депутатите, казахме им да гласоподават за смяна на името, за смяна на Конституцията, за приемане на Договорите с България и Гърция, тъй като Европейски Съюз ни даде обещание, че ще дефинира дата за договаряния, а не незабавно да станем членове. В тази връзка имам вяра, че те ще се погрижат да не дават място на трети страни и да не разрешат на радикалния шовинизъм да се върне в страната, предизвести Заев, като добави, че чака нова информация довечера от срещата сред Ангела Меркел и Емануел Макрон.
Коментирайки вчерашната среща на министрите в Люксембург, Заев изрази страдание, че министрите от Европейски Съюз „ не са имали задоволително храброст да вземат решение и да поддържат мотивация в Македония и Албания “.
По думите му казусът е Франция. Знаем, че са нужни промени, само че промени са вероятни редом с поддържането на мотивацията, счита Заев. В противоположен случай национализмът, популизмът и радикализмът ще се върнат, предизвести министър председателят. Балканите страдат доста поради това, научихме се от това и желаеме да продължим напред, с цел да станем европейци. Ако санкционират най-хубавия образец, по какъв начин ще стимулират Вучич, по какъв начин ще стимулират Тачи в Косово или по какъв начин ще стимулират Босна и Херцеговина, добави Заев. В нашия район също има огромен интерес от Турция, Русия и Китай да обхванат в Европа и да бъдат по-мощни. Но те не ни оферират върховенството на закона и демокрацията, видяхме го и желаеме народна власт, изясни македонският министър председател.
В този подтекст Заев съобщи, че сътрудници от други страни работят против свободата и демокрацията и против интеграцията на Македония в НАТО.
Той добави, че не губи вяра и че към момента е допустимо да се одобри нова методология за договаряния, само че и да се вземе решение за започване на договаряния.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР