Ако кръвното налягане внезапно спадне под нормата, на първо място

...
Ако кръвното налягане внезапно спадне под нормата, на първо място
Коментари Харесай

Ниското кръвно налягане може да причини смърт

Ако кръвното налягане ненадейно спадне под нормата, преди всичко се визира мозъкът, което може да докара до пристъп. Тогава се нарушават и функционалностите на сърцето, бъбреците и черния дроб

Заур Шугушев - московски кардиолог и лекар по медицина, описа за заплахите от неочакваното рухване на артериалното налягане. Обикновено се счита, че естественото кръвно налягане е 120/80, само че в реалност границите са по-широки, споделя Шугушев. Той съобщи, че долната граница на естественото кръвно налягане е 90/60, а горната - 140/90.

Всеизвестно е, че високото кръвно налягане е извънредно рисково и може да аргументи инфаркт или инсулт. Същевременно лекарят съобщи, че неочакваното намаляване на кръвното налягане също може да докара до съществени опасности и даже до гибел.

"Кръвно налягане под 90/60 е рисково, защото в този случай кръвоснабдяването на някои органи и тъкани е нарушено. Ако кръвното налягане ненадейно спадне под нормата, преди всичко се визира мозъкът, което може да докара до пристъп. Тогава се нарушават и функционалностите на сърцето, бъбреците и черния дроб ", добавя кардиологът, представен от БГНЕС.

В случай на уязвимост, зашеметяване, нарушена съгласуваност на придвижванията е належащо да се мери кръвното, предизвести той. Ако показанията на апаратът са по-ниски от 85/60, е належащо да се обадите на кола за спешна помощ: има болести, които се развиват бързо поради хипотония.

"Когато налягането е под 85/60, всичко се развива доста бързо. Ако не се обадите на кола за спешна помощ в точния момент, обстановката може да приключи зле или даже съдбовно ", сподели Шугушев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР