Ако към известните предимства на HDD-тата добавим специална заздравена конструкция

...
Ако към известните предимства на HDD-тата добавим специална заздравена конструкция
Коментари Харесай

Adata HD770G – здрав и красив външен твърд диск

Ако към известните преимущества на HDD-тата прибавим специфична заздравена структура и красиво RGB осветяване, HD770G става извънредно прелъстителен

Външният корав диск Adata HD770G предлага надеждно предпазване на данни с потенциал до 2TB (снимки: TechNews.bg)

Външните твърди дискове остават желани за аварийно прекопирване на данни, за безвредното им преместване и предпазване. Това са устройства с потвърдена във времето надеждност, с висока продуктивност и налични като цена за големия потенциал, който оферират.

Ако към всички известни преимущества на HDD-тата прибавим особено заздравена структура и хубав детайл като RGB осветлението, то моделът Adata HD770G с потенциал от 2 терабайта (TB) става извънредно прелъстителен. Това е първият в света външен HDD с атрактивни RGB светлини, които придават необикновен сексапил на устройството.



Дизайн

2,5-инчовият HD770G съчетава най-хубавите качества на марката Adata. Дискът идва в стилна кутия с присъщите за компанията цветове и оформление, на която отчетливо са показани достолепията на външния HDD – водоустойчивост по стандарта IP68, предпазена и здрава структура и специфичен акцент върху светлинните RGB резултати.

Вътре в кутията откриваме самия диск, кабел за свързване към USB порт на компютъра и документи. Това е „ Durable ” устройство, т.е. проектирано особено да устоя на всевъзможни въздействия като вода, рухвания, удари, трептения и прахуляк. И в действителност, когато вземете в ръцете си HD770G, ще усетите какъв брой устойчиво и крепко е устройството.

На външен тип HD770G се отличава с отчетливите си скосени ръбове и две RGB ленти във формата на светлинен лъч. По-късно, когато свързахме устройството към преносимия компютър, двете ленти започнаха да излъчват мека RGB светлина с преливащи се цветове, а централният детайл сред тях също блестна с по-дискретен, „ перфориран ” светлинен резултат.

Здрав и резистентен на въздействия

Конструкцията на външния HDD е трислойна – състои се от силиконов корпус, който гълтам ударите, здрав буфер и възглавничка, които дружно защищават диска и данните, съхранявани в него, от директни провали при изпускане или удар.

Според спецификацията на производителя, HD770G ще издържи на рухване от височина 1,22 метра. Това не е изненадващо, като се има поради, че устройството дава отговор на военния стандарт MIL-STD-810G 516.6. Звучи много успокоително, като се има поради, че постоянно изпускаме джаджите, които употребяваме.



Нещо повече, външният HDD на Adata е предпазен от прахуляк и вода, надвишавайки даже строгите условия на стандарта IP68. Твърди се, че моделът ще остане дееспособен при потапяне във вода на дълбочина от 2 метра в продължение на 120 минути. Това, несъмнено, е рисков сюжет, с който най-вероятно няма да се сблъсквате при използването на диска. Прави усещане също стабилната, компактно прилепнала капачка, която защищава USB врата на диска.

Капацитет и продуктивност

HD770G е бърз корав диск със скорост на въртене на шпиндела 7200 об./мин. Свързан към USB 3.0 интерфейс (поддържа до USB 3.2 Gen 1 и е назад съчетаем с USB 2.0), той е сравним по продуктивност с вградения SATA корав диск в преносимия компютър, както демонстрират тестванията, които направихме с устройството, ползвайки известния бенчмарк CrystalDiskMark (вляво са данните за HD770G):

Моделът e наличен във разновидности с потенциал 2TB и 1TB. Това значи, че ще разполагате с голямо място за предпазване на документи, мултимедийни файлове и игри както за лични компютри, по този начин и за геймърски конзоли като PlayStation 4 или Xbox. Освен това съхраняваните данни са предпазени несъмнено с 256-битово AES криптиране и ключова дума.

Съвместимост и програмен продукт

HD770G е съчетаем с операционни системи Windows XP/Vista/7/8/8.1/10, Mac OS X 10.6 и по-нови версии, както и с Linux Kernel 2.6 и последващи версии. Дискът се разпознава автоматизирано от софтуера HDDtoGo за Windows на Adata, който предлага комфортни благоприятни условия за синхронизиране с файловете на компютъра, както и други потребни варианти.

Adata HD770G се предлага от Adata във разновидности с черен и червен акцент на корпуса, има размери 139x98x26 мм и тежи 270 грама. Устройството във разновидности с 1TB и 2TB се чака скоро на българския пазар, съпроводен с 3-годишна гаранция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР