„Ако жени управляваха всяка страна в света, щеше да има

...
„Ако жени управляваха всяка страна в света, щеше да има
Коментари Харесай

Барак Обама: Светът щеше да е по-добър, ако се управляваше от жени

„ Ако дами управляваха всяка страна в света, щеше да има доста усъвършенстване в стандарта на живот като цяло, това съобщи някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама.

По време на частно събитие по отношение на водачеството в Сингапур, някогашният държавен глава акцентира, че дамите не са съвършени, само че са „ несъмнено по-добри” от мъжете.

Освен това изясни, че огромна част от проблемите в света се дължат на по-възрастните, най-вече мъже, които са се вкопчили във властта.
Барак Обама беседва с екоактивистката Грета Тунберг Двамата разискаха стъпките, нужни да забавят климатичните промени
„ Убеден съм, че в случай че всяка нация се ръководи две години от жена – ще има прогрес във всяко едно отношение”, добави някогашният президент.

Запитан дали обмисля завръщане като политически водач, Обама съобщи, че има вяра в това водачите да отстъпват, когато им пристигна времето.
Срещата на Меркел и Обама стана шлагер в обществените мрежи Канцлерът посрещна персонално Обама на аления килим
По думите му е значимо да се припомня на политическите фигури, че са на избрана позиция, с цел да правят работа и не я заемат вечно.

„ Не си там, с цел да поддържаш личната си значителност или власт”, посочи той.

Барак Обама беше президент на Съединени американски щати два мандата – от 2009 година до 2017г. Откакто напусна позицията си, дружно със брачната половинка си Мишел Обама сътвориха фондация, съсредоточена върху младите водачи по света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР