"Ако избухне Трета световна война, няма да разберем, просто ще

...
"Ако избухне Трета световна война, няма да разберем, просто ще
Коментари Харесай

Бриго Аспарухов: Ако избухне Трета световна война, ние няма да разберем

"Ако избухне Трета международна война, няма да разберем, просто ще станем жертва на една унищожителна война ", зявиа пред БТВ някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Бриго Аспарухов.
По думите му истината за случая "Скрипал " в никакъв случай няма да бъде казана, тъй като "каже ли се истината, всички отново ще изгубят ". "Представете си, че излезе някаква напълно простичка история. Какъв ход ще предприеме Европейски Съюз и всички страни, които изгониха съветски дипломати? Ще ги върнат назад ли, или Русия ще върне назад техните”, попита Аспарухов.
Според него у нас дебатът към случая "Скрипал " се е пренесъл в полето на русофили и русофоби. "Това ни е остаряла уязвимост, вместо да забележим обстоятелствата в очите и кой има интерес от това ", акцентира той.
По думите му привикването в София за съвещания на посланика ни в Москва е допустимо най-мекият ход. Според него вярно България се пробва да води уравновесена политика и да не подхваща остри ходове.
"Този драматичен случай послужи всички страни да извлекат това, което ги интересува. Русия зае твърда позиция, европейските страни учудващо, без доказателства, повярваха на Англия ", разяснява той.
"Шпионажът в никакъв случай не може да бъде изчистен, той е безконечен и ще бъде безконечен. Работи когато и да е, той е най-силното оръжие в ръцете на една страна ", съобщи още някогашният шеф на разследващата работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР