Ако искате да впечатлите някого със силата си, се отправете

...
Ако искате да впечатлите някого със силата си, се отправете
Коментари Харесай

137-тонната Трепереща скала, която всеки може да помести

Ако желаете да впечатлите някого със силата си, се отправете към Франция и накарайте някой да ви снима по какъв начин бутате 137-тонната „ Трепереща канара “.

Да, тъкмо по този начин - 137 тона.

Треперещата канара е наречена по този начин, тъй като в случай че я натиснете на вярното място, тя се клати напред-назад – или „ трепери “, както демонстрират разнообразни невероятни видеоклипове.

Огромният гранитен камък притегля туристи в гората Huelgoat от години.

Едно видео демонстрира по какъв начин мъж сполучливо реалокира скалата, която е с дължина седем метра, като просто притиска гърба си към единия й край.
View this post on Instagram
A post shared by Indiretas da Geografia (@indiretasdageografia)

Други видеоклипове показват странния феномен по-ясно – вижда се по какъв начин камъкът се люлее нагоре-надолу с лекост, макар голямото си тегло, споделя Daily Mail.

Как е допустимо?

Д-р Марк Уоли от основания в Лондон Институт по физика (IOP) споделя, че е допустимо 137-тонната канара да е просто гранитна люлка.

Въпреки това тя ще би трябвало да бъде изследвана, с цел да се направи умозаключение какво я кара да „ трепери “. „ Без да посетите мястото и да имате опция да тествате разнообразни хрумвания, в действителност, не е допустимо да се отговори дефинитивно на този въпрос “, споделят учените.

Треперещата канара не е единствената необикновена атракция измежду дърветата в гората Huelgoat.

Наситена с легенди и митове, тя е обвързвана с крал Артур, за който се счита, че е управлявал английската отбрана против саксонците през пети и шести век. Местните хора настояват, че в гората има богатство, прикрито от Артур и магьосника Мерлин.

Посетителите могат да прегледат „ Пещерата на Артур “ и „ Лагерът на Артур “ - струпани камъни, които в миналото са били населено място. Някои споделят, че тук е заровен кралят.

Нещо повече, преданието споделя, че колосът Гаргантюа, който е основан от френския ренесансов публицист Франсоа Рабле, също посетил гората. Местните му дали бульон, само че той не съумял да задоволи апетита му. Ядосан, той траял по пътя си, хвърляйки камъни по гората отдалеко.

Тази приказка прибавя още мистерията към историята на необикновените скални формирания в региона, които датират от към 340 милиона години.
View this post on Instagram
A post shared by Greet Druyts (@greslephotography)

Le Champignon, или Гъбата, е една от главните атракции на гората. Има и „ Къща на Девата “, в която посетителите могат да разпознават скали, завършени като гърне, черпак, вилица, легло и чадър, съгласно Brittany Tourism.

Следващият е „ Хаосът от скали “ - комбинация от стотици камъни. Оттук посетителите могат да стигнат до „ Дяволската пещера “, в която обаче е много мрачно.

И най-после, водните характерности на гората са дестинации сами по себе си. Има „ басейн на феите “, а гората се прорязва от река d'Argent (Сребърната река), кръстена на историческите оловни и сребърни мини в региона.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР