Ако искате да създадете сложни и богати анимации, които ще

...
Ако искате да създадете сложни и богати анимации, които ще
Коментари Харесай

Adobe Animate – златен стандарт за създаване на мултимедия


Ако желаете да създадете комплицирани и богати анимации, които ще се харесат на публиката, Adobe Animate е верният инструмент за тази цел (илюстрация: Adobe)

Софтуерът Adobe Animate се смята от експертите за златен стандарт, когато става въпрос за основаване на мултимедия. По-рано известно като Flash, приложението се употребява необятно от към две десетилетия за основаване на богати анимации.

С отпадането на Adobe Flash, заради редица дефекти на тази технология, включително във връзка с сигурността, мнозина чакаха, че това ще бъде и краят на Animate, защото приложението е известно най-много със основаването на флаш наличие. Adobe обаче ребрандира Animate, тъй че да обслужва по-голяма публика, изключително като се има поради, че флашът може да се конвертира във видеоклипове за хостване онлайн.

се отличава с добре проведен интерфейс, обилие от функционалности и принадлежности. В случай, че не сте употребявали артикули на Adobe преди, може да се възползвате от уроците, с цел да усвоите по-бързо работата с приложението.

Трудно е да се изброят всички функционалности на Animate, само че в случай че сте любопитни, можете да разгледате справочното управление, което ги разказва в детайли на стотици страници. Сред най-забележителните са векторните четки, шрифтовете, времевата линия, преходите, корекциите и други

Що се отнася до това какво можете да проектирате с Animate, късият отговор е, че сте лимитирани единствено вашето въображение. Инструментът е употребен през годините за основаване на завладяващи графики и анимации за игри, телевизионни излъчвания, анимационни филми и аватари.

Ако сте разработчик, осведомен с JavaScript, ActionScript 3.0 или HTML5, евентуално ще оцените интерактивните анимации, които можете да получите за разнообразни игри. Скриптовете са написани в типичния JavaScript API формат – JSFL, а Adobe дава обширна документи по въпроса.

В случай, че програмирането не е вашето амплоа, Adobe предлага опция да употребявате кодови фрагменти, с цел да постигнете мечтаните резултати. Въпреки че Animate не дава фрагментите, можете да намерите код, който да усъвършенства държанието на обектите, да управлява придвижванията на героите или да разреши взаимоотношение на потребителя със сензорен екран.

Ако желаете да създадете комплицирани и богати анимации, които ще се харесат на публиката, Adobe Animate е верният инструмент за тази цел. Имайте поради, че това е постоянна стратегия със стръмна крива на образование, тъй че може да не научите незабавно тънкостите или дребните преимущества, които биха създали по-атрактивни вашите анимации.

Официална страница и free trial:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР