Ако искате да получите най-голяма полза от ядките за организма,

...
Ако искате да получите най-голяма полза от ядките за организма,
Коментари Харесай

Как ядките да станат най-полезни за тялото?

Ако желаете да получите най-голяма изгода от ядките за организма, те би трябвало да се „ задействат ” преди изразходване. Как и за какво да създадем това, описа пред радио „ Спутник “ Татяна Скирда, експерт по хранене и прочут московски диетолог.

Ядките са източник на растителни протеини и здравословни мазнини. Този артикул обаче ще ви донесе дребна изгода, в случай че просто го купите и го изядете напряко от плика, сподели Скирда.

" Във всяко семе, във всяка ядка се съдържа фитиновата киселина. Когато попадне в стомашно-чревния тракт на индивида, тя стартира да пречи на усвояването на значимите микроелементи - желязо, магнезий, калций, цинк. Поради това абсорбцията на тези субстанции от потребните ядки понижава с 30-40%. Вегетарианците да вземем за пример имат ниски равнища на желязо, тъй като постоянно ядат ядките, без да ги обработят “, споделя диетологът.

Има три метода да разградите фитиновата киселина и да „ активирате ” ядките, сподели Татяна Скирда.

" Първият метод: термична обработка, би трябвало да загреете ядките. Но в тях има доста масла, а загряването не е доста потребно. Вторият метод: ферментация в специфичен разтвор. И най-лесният и най-разпространен метод е да ги накиснете. Изсипете суровите ядки за 5-6 часа или за за една нощ във вода, по-късно ги подсушете и ще получите подготвен артикул, който е елементарен за храносмилане и от който ще извлечете най-много изгода “, поучава Скирда.

ядки

" Това се отнася за всички храни, които покълват като бобовите растения и семената. Но откакто сте накиснали и подсушили продукта, ще би трябвало да го съхранявате в ледник, тъй като към този момент е " жив " и бързо ще се скапе ", съобщи диетологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР