Ако искате да печелите шестцифрена сума, докато работите от дома

...
Ако искате да печелите шестцифрена сума, докато работите от дома
Коментари Харесай

$250 на час, от дистанция, без образование: Най-търсената работа в САЩ

Ако желаете да печелите шестцифрена сума, до момента в който работите от вкъщи си, помислете за реализация в региона на маркетинга.    Пандемията подтиква нова вълна в търсенето на специалисти по цифров маркетинг, защото рецесията в опазването на здравето лиши фирмите от обичайните им маркетингови тактики и от ден на ден консуматори пазариха онлайн, написа CNBC.    Дори три години по-късно това търсене не демонстрира признаци на понижаване: Според LinkedIn маркетинг мениджърите са измежду най-бързо разрастващите се специалности в Съединени американски щати.    Бюрата за работа FlexJobs и Freelancer.com също означават взрив в броя на отдалечените, хибридните и фрийлансърските маркетингови функции.    Броят на работните места за маркетинг мениджъри се чака да нарасне с 6,6% през идващото десетилетие, оповестява Бюрото за трудова статистика - по-бързо от междинното за специалностите като цяло.

  Макар че за някои работни места в региона на маркетинга се изисква претендентите да имат бакалавърска степен, това не е наложително изискване за създаване на сполучлива кариера като управител по маркетинг от разстояние.    Много по-важни са техническите умения, споделя Тони Франа, водещ кариерен специалист на FlexJobs.   По думите му, множеството маркетингови планове изискват положително схващане на SEO, разбор на данни и обществени медии, наред с други умения.    Например: Неотдавнашна публикация за работа на продуктов управител в Atlassian, в която се показва минимална заплата от 107 000 $, изисква 5-7 години опит в региона на маркетинга, както и мощни умения за писане, само че не включва условие за тапия. 

  За да се усъвършенствате, може да гледате уроци в YouTube или да посещавате онлайн курсове, с цел да получите документ за съответни умения - Гугъл да вземем за пример предлага известен документ за дигитален маркетинг и електронна търговия, добавя CNBC.    Frana предлага също по този начин да създадете онлайн портфолио, в което да визиите всички значими маркетингови планове или работа, която сте направили, както и рекомендации от клиенти.

Според Fiverr, платформа за работа на свободна процедура, множеството позиции за цифров маркетинг са от отдалеченост, тъй че мениджърите могат да работят отвред и да дефинират работното си време, стига да съблюдават крайните периоди на плановете си.   През последните шест месеца Fiverr следи устойчиво търсене на гении в региона на маркетинга: Между април и септември търсенията на " управител цифров маркетинг " са се нараснали с 640% в платформата.   Колкото по-опитни сте, толкоз по-висока може да бъде цената ви: Маркетинг мениджърите във Freelancer.com получават до 250 $ на час.   Алекс Марткович, управител по цифров маркетинг на свободна процедура в Торонто, взима за услугите си от 150 до 3995 $ във Fiverr.    Въпреки че цифровият маркетинг стартира като странична активност преди повече от 15 години, за Марткович, който има бакалавърска степен по роботика и магистърска степен по електроинженерство, той съумява да го трансформира в своя специалност на цялостно работно време през 2020 година Казва, че построяването на лист с непрекъснати клиенти и повишението на квалификацията посредством онлайн маркетингови курсове, предлагани от Гугъл и Meta, са му помогнали да построи сполучлива кариера на свободна процедура. 

  Сега той пътува и работи от разстояние, приблизително по 30-40 часа седмично. Освен гъвкавостта, една от най-хубавите страни на работата му като маркетинг управител от разстояние е стабилността.    " Повечето ми клиенти са в Съединени американски щати, само че работя и с хора в Австралия, Канада и Обединеното кралство ", изяснява той. " Успехът на един бизнес зависи от сполучливия маркетинг, тъй че постоянно има потребност от тази работа, освен в Съединени американски щати, само че и в целия свят ".    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР