Ако искат да ползват социалните мрежи, хората са обречени на

...
Ако искат да ползват социалните мрежи, хората са обречени на
Коментари Харесай

Експерт: Ползвайки социалните мрежи, сме обречени на шпионаж

Ако желаят да употребяват обществените мрежи, хората са обречени на тази форма на шпионаж, в случай че не споделят нищо. Тогава обаче поражда въпросът за какво сте там. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ членът на Управителния съвет на "Интернет общество " Димитър Ганчев.

Във Facebook публикуваме всякаква инфорамция, не е толкоз мъчно с логаритми да ви се направи психически профил. Тук не става дума за кражба на информация, а за разбор на данни, съобщи Ганчев.

Информацията нормално се взема с игри или приложения, които желаят достъп до листата ви с другари, до фотосите ви – подобен достъп, който имат приятелите ви. Може да се види по кое време с кого сте си писали и листата с телефонните ви контакти. Приложението изтегля информацията и си я записва, изясни специалистът.

По думите му, един път излязла от Facebook, тази информация става скъпа стока, обект на покупко-продажба на финансовите пазари.

Политическият пиар специалист Арман Бабикян бе безапелационен, че когато имаш тази информация, можеш да я използваш за политически цели.

Човек може да си направи доста ясно сметка и преди предизборна среща да вземем за пример политикът може да се приготви и да знае какво да каже на хората, откакто знае от какво се интересуват и какво желаят. Манипулацията оттова нататък става доста лесна. Тези неща се употребиха от държавните организации за битка с престъпността, само че към този момент очевидно се употребяват с комерсиални цели, съобщи още Бабикян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР