Ако искаш да сложиш край на нездравословния, заседнал начин на

...
Ако искаш да сложиш край на нездравословния, заседнал начин на
Коментари Харесай

Искаш да си във форма? Ето 3 съвета как да започнеш

Ако искаш да сложиш завършек на нездравословния, затънал метод на живот и да започнеш да променяш навиците и тялото си към по-добро – тази публикация е за теб.

Истината не е в следващата бърза или в безкрайното блуждаене в подготвителната зала, без ясна цел. За да постигнеш положителни и трайни резултати, ще би трябвало да заложиш на малко по-бавен, само че ефикасен и потвърдил се във времето метод.

Ето няколко съвета от къде да започнеш с смяната:

Води интензивно всекидневие

Модерният човек постоянно се застоява на едно място, а това не е здравословно.

Осигури си към 60 – 90 минути физическа интензивност дневно. Ако имаш време – най-добре го прекарай в залата, това ще е най-ефективният вид. Но даже и да си ангажиран и да не разполагаш с тази независимост – има способи да избегнеш застояването и да останеш деен. 10 – 15 минутни извършения заран след ставане, повече вървене пешком и по-малко време зад кормилото, вечерни разходки, качване на стълбите, вместо возене в асансьора… Имаш разновидности, възползвай се от тях и последователно тялото ти ще откликне на физическото натоварване и ще стартира да се трансформира.

А в случай че желаеш, може да пробваш с лека  (2 – 3 пъти седмично). За начало ще е задоволително.

 

Спазвай добър хранителен режим

В днешно време все работим, все сме заети и все тичаме нанякъде. Това, от своя страна, се отразява на навиците ни, в това число на храненето. Все по-често посягаме към нездравословната, подготвена бърза храна и забравяме, че с цел да бъде крепко, на тялото му би трябвало качествено „ гориво “…

За да подобриш своя, даже не е наложително незабавно да се затвориш в кухнята и да станеш плебей на тиганите. За начало – просто изхвърли нездравословната храна от менюто си, понижи сладкишите и безалкохолното и наблегни на зеленчуците, плодовете, месото и млечните артикули. Те са налични на всички места. Месото и млечните артикули ще те заредят с сила и ще те заситят, а плодовете и зеленчуците ще ти обезпечат нужната доза за деня.

    Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР