Ако искаме да решаваме важните теми за българските граждани –

...
Ако искаме да решаваме важните теми за българските граждани –
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Четиричасовият дебат за заглавието на един законопроект е сериозна загуба на парламентарно време и на около 200 000 лева

„ Ако желаеме да решаваме значимите тематики за българските жители – инфлация, приходи и бюджет, би трябвало да стартираме градивни диалози за сформиране на държавно управление “, съобщи в Русе ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя още веднъж сподели, че не е значимо с кой мандат ще бъде формиран кабинет, а да се приказва за политики и цели, само че без слагане на ултиматуми и условия сред политическите сили.

Десислава Атанасова разяснява и тематиката, обвързвана с дейностите на Министерство на вътрешните работи по ограничение на мигрантския поток. Заради серията от събития, които се случиха на българо-турската граница и навътре в страната и все по-честите офанзиви на групи с мигранти, от ГЕРБ-СДС оферират законодателна самодейност за смяна в Наказателния кодекс.

Надяват се през тази седмица в комисията по правни въпроси да се обсъдят текстовете, които се отнасят до завишаване на глобите при положение на трафик на мигранти. Това касае освен границата с Турция, само че и на Европа и в случай че не обединим старания, то тогава Шенгенското пространство наподобява все по-далечно, сподели още Десислава Атанасова. Тя изрази и вяра политическото опълчване да не вземе превес за следващ път и без значение кой е вносител, измененията в Наказателен кодекс да бъдат прегледани в най-бърз порядък, с цел да има страната изразителен отговор на мигрантската рецесия.

Десислава Атанасова засегна и тематиката за измененията в Изборния кодекс. Тя е безапелационна, че направените отстъпки за Обществения съвет, регион „ Чужбина “ и заявките за гласоподаване зад граница, остават, с цел да има градивен спор, само че от ГЕРБ желаят да се даде опция жителите да избират по какъв метод да гласоподават.

Според нея четиричасовият спор за заглавието на един законопроект е сериозна загуба на парламентарно време и добави, че един пленарен ден в Народно събрание коства към 200 хиляди лв., които се заплащат от българските жители.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР