Ако искаме да редуцираме сладките храни или съвсем да ги

...
Ако искаме да редуцираме сладките храни или съвсем да ги
Коментари Харесай

За захарта, недоспиването и затлъстяването

Ако желаеме да редуцираме сладките храни или напълно да ги премахнем от живота си , би трябвало да съблюдаваме едно главно изискване. Сънят най-малко по седем часа на нощ оказва създание влияние върху желанието ни да консумираме захар. Ето по какъв начин.

Последното проучване на Американския вестник за клинично хранене е следващото върху това дали неодспиването в действителност води до затлъстяване . В този случай обаче, акцентът е върху потреблението на сладки храни.

 Снимка 335194

За четири седмици са изследвани 40 индивида на възраст сред 18 и 64 години, които спят сред пет и седем часа на денонощие. За задачата на проучването са нараснали продължителността на съня си с по час и половина .

В края на интервала на проучване, през който участниците са си водили хранителен дневник, е открито съкращаване на потреблението на захар приблизително с по 10 грама дневно .

 Снимка 335195

Тъй като интервалът е къс, се допуска, че в по-дългосрочна вероятност положителният и нескончаем сън може да докара до отричане от сладкото . A то води след себе си редица изгоди за здравето ни. Сънят в действителност е здраве, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР