Ако имате детектор за дим Kidde, би било добре да

...
Ако имате детектор за дим Kidde, би било добре да
Коментари Харесай

Kidde изтегля половин милион детектори за дим, които не улавят дим

Ако имате детектор за пушек Kidde , би било добре да го ревизирате. Модели PI2010 и PI9010 са били изтеглени заради индустриален недостатък, който попречва способността им да алармират, когато помещението се извърши с пушек. Комисията за сигурност на потребителските артикули в Съединени американски щати разгласи отдръпването в сряда. Може да ревизирате на уеб страницата на Kidde дали вашият модел е обиден.

Ако вашият модел няма сходната на хапче форма в предната част, както на фотографията нагоре, то може да си отдъхнете. Ако обаче я има, свалете устройството от стената и проверете на гърба дали номерът съответствува с някой от двете номера на моделите нагоре. Ако съответствува, вижте дали в устройството има жълта капачка. Ако видите такава, обърнете съм към Кiddе за подмяна.

Засегнатите устройства са аларми с двоен датчик. По данни на Комисията в Съединени американски щати са продадени към 452 000 бройки, а в Канада – към 40 000. Не е ясно каква численост от дефектното устройство е пласирана в Европа . Всички модели са пуснати на пазара сред септември 2016 година и януари 2018 година

Проблемът произтича от индустриален недостатък, при който единият от датчиците е затрупан и не регистрира съществуването на рисков пушек.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР