Ако имаше правораздаване, Алексей Петров и Нотариуса щяха да са

...
Ако имаше правораздаване, Алексей Петров и Нотариуса щяха да са
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Ако имаше правораздаване, Алексей Петров и Нотариуса щяха да са живи

Ако имаше правосъдие, Алексей Петров и Нотариуса щяха да са живи. Това съобщи ръководителят на Републиканци за България и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия във връзка показното ликвидиране на Мартин Божанов – Нотариуса и разкритията за въздействието му в правосъдната система.

Отговорът на страната би трябвало да е доста съответен. През последните години имаше една политическа неустойчивост, която рефлектира директно върху националната ни сигурност.

„ За мен тревожното е, че след сигналите, подадени от заплашваната съдийка, никой не е подхванал съответни дейности, с цел да предотврати разрастването на тази мрежа. Друго, което ме тормози е за какво на шестия ден беше направена профилирана интервенция за събиране на доказателства в клуба на Божанов. Тя трябваше да бъде направена на идващия ден, когато още има горещи следи. Имаме съществени пробиви. Мога да направя паралел сред убийството на Нотариуса с убийството на Алексей Петров. И двете фигури имаха голямо въздействие в правосъдната система и имаха връзки с незаконния свят “, изясни той.

Цветанов добави, че Нотариуса въпреки всичко е забъркан с доста схеми за парцели, въздействал е върху избрани магистрати.

„ Тревожно е, че имаме и доста постепенно правосъдие. Ако имаше такова Алексей Петров през днешния ден щеше да е жив, както и Нотариуса, а виновните – да са в ареста “, счита някогашният вътрешен министър.

По думите му има пропуски в цялата верига.

„ Големият проблем в системата за сигурност в България стартира след 2013 година, когато беше закрито звеното в ГДБОП, тогава оперативните каузи бяха трансферирани в ДАНС. След това Прокуратурата ги иззе и повече не бяха забелязани. Призовавам тези каузи да бъдат прегледани, с цел да се види генезиса на проведената престъпност. Секторът за сигурност не трябва да се разпарчетосва от разнообразни партии, а да работи в полза на държавния интерес. Трябва да се направи инспекция на всички застояли производства. Така могат да излязат доста от отговорите “, сподели още Цветан Цветанов.

 

Източник- Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР