Ако имаш карта само за една линия, то това ограничава

...
Ако имаш карта само за една линия, то това ограничава
Коментари Харесай

Защо махнаха най-евтините карти за градския транспорт в София

„ Ако имаш карта единствено за една линия, то това лимитира пътуването “, по този начин общинският консултант от „ Спаси София “ Борис Бонев дефинира оскъпяването на новите услуги в София.

По думите му, в случай че даден човек употребява карта за една линия и му се наложи да употребява друга линия, е допустимо да избере автомобил, по тази причина и е взето решението тази услуга, употребена от десетки хиляди столичани, да бъде отстранена.
-->
„ Давам си сметка, че това е огромен проблем за немалка група хора, само че изследването демонстрира, че под 10% са употребили карта за една линия. Поскъпването за тях е 7 лв. на месец “, установи Бонев.  

Той най-общо отбрани промяната, с която градският превоз в София нарастна, а минусите отдаде на неприятната реклама по повод на  най-евтините варианти - карта за една линия, месечните карти за метрото и талоните от 10 билета.

„ Предложението е на двамата съветници от „ Демократична България “, само че - да, поддържах го, моят автограф стои там “, призна Бонев пред „ Сега “.  

" Защото задачата на промяната е столичани да употребяват повече градския транспорт, а да не се возят единствено по една линия - от работа до у дома и назад ", сподели Бонев. Той съобщи, че единствено в още две европейски столици има карти за една линия. 

Бонев пресметна, че за хората, които до момента са пътували с месечна карта за 23 лева, повишаването при прекосяване към годишна карта от 365 лева ще е със 7 лева на месец. „ Трябваше да решим дали цените на всички транспортни документи в София да се усилят поради повишаването на горивата и силата, или да запазим цената на главните карти и билети, като повишим единствено част от тях. Избрахме второто “, уточни Бонев.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР