Ако имаме неприятния - меко казано - навик да проверяваме

...
Ако имаме неприятния - меко казано - навик да проверяваме
Коментари Харесай

Пристрастяването към телефона, което съсипва сексуалния живот

Ако имаме неприятния - меко казано - табиет да ревизираме мобилния си телефон даже в най-интимните си моменти с обичания човек, извънредно време е да се откажем от него. Нищо не убива романтиката по този начин, както човек да види сътрудникът му да се обръща на другата страна, с цел да отговори на текстово известие, да одобри позвъняване или да прегледа имейлите си.
И без значение, че това постоянно има неприятни последици, доста хора признават, че правят разрушителната процедура с инспекцията на телефона. Дори един от всеки пети признава в скорошно изследване, че надниква в устройството си по време на секс. " Дойде време, в което хората безусловно се борят за това по какъв начин да действат без смарт телефона във всеки аспект от живота си - даже и в спалнята ", сподели пред New York Post Сара Маккономи, създател на проучването.
Тя и нейният проверяващ екип интервюират 5018 възрастни притежатели на мобилни телефони в Съединени американски щати, с цел да проучват потреблението на устройствата, в това число и въздействието им върху сантименталния им живот. Резултатите демонстрират, че телефонните фанатици са по-пристрастени към получено уведомление, в сравнение с към желанието да споделят съкровен миг със своя сътрудник.
" Някои хора ревизират телефоните си към 100 пъти дневно и имат по-голяма фамилиарност с тях, в сравнение с с най-близките си ", споделя още Маккономи. " Телефонът се трансформира в центъра на техния свят и те съумяват да чуят неговият тон даже и макар шума, който се основава по време на секс. "
Маккономи счита, че зависимостта от телефона е станала по-разпространена около насилствената изолацията на пандемията от Covid-19, когато електронните устройства стават единствен източник на връзка за мнозина. " Така хората получиха неприятния табиет да ревизират непрекъснато телефоните си, даже и в никакъв случай да не ги изключват. "
Проучването демонстрира и, че цели 71% от мъжете и дамите във връзки прекарват повече време с телефоните си, в сравнение с обичания си човек. А 54% непосредствено признават, че избират да са с устройствата си. Съществува към този момент даже термин, който дефинира сходни хора. Phubbers се състои от британските phone и snubber, с цел да опише човек, който подценява половинката си, защото непрекъснато е " залепен " за мобилния си телефон.
Сара Маккономи се надява, че нейните изследвания и статистики ще накарат хората да премислят своето държание. " Основният проблем е, че пристрастяването към смарт телефона може да повлияе на интимността, освен това в дълготраен проект ", споделя тя. " А без фамилиарност се стига до празнина във връзката, което пък постоянно я обрича. "
Затова, с цел да не се заплашва романтиката, е добре да се дефинират " зони без телефон ", в които и двамата сътрудници да остават изцяло сами един с различен. Това важи изключително за спалнята и половия живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР