Ако има правителство, по-вероятно е то да е по-различно от

...
Ако има правителство, по-вероятно е то да е по-различно от
Коментари Харесай

Професор с лоша прогноза за парламента

" Ако има държавно управление, по-вероятно е то да е по-различно от препоръчаното от Станислав Трифонов. Ако се стигне до образуване на парламентарно болшинство, което е най-важното, би трябвало да се чака, че ще се трансформират и съставът, и целите на държавното управление. Големият въпрос е дали ще се образува работещо парламентарно болшинство ". Това сподели пред БНР политологът проф. Румяна Коларова.

По думите й би било знамение, в случай че Българска социалистическа партия успее да образува парламентарно болшинство към себе си.

Според политолога в Народното събрание преобладаващото разделяне ще бъде сред партии на митинга - така наречен " партии на статуквото ".

" Има Такъв Народ претендира да стане огромната дясна партия. Демократична България претендира да бъде достоверната демократична партия. Мая Манолова е лявоцентристка коалиция. Това е огромен разлом сред тези две групи партии.

Би могло да се търси обща платформа, най-лесно това би могло да стане посредством Българска социалистическа партия, само че от позиция на Има Такъв Народ е неприемливо. Затова не виждам по какъв начин ще се образува болшинство ", изясни политологът.

" Няма експертно държавно управление. В България такова ще бъде вид скрито съдружно държавно управление. Всяка партия би трябвало да е внимателна, когато става дума за такава дефиниция ".

Коларова акцентира, че българските политици би трябвало да се научат да вършат обединения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР