Ако има официално представителство на ДПС и Делян Пеевски в

...
Ако има официално представителство на ДПС и Делян Пеевски в
Коментари Харесай

Григор Здравков: Ръководството на Агенция Митници е на ДПС и Пеевски

" Ако има публично посланичество на Движение за права и свободи и Делян Пеевски в служебното държавно управление - това е управлението на Агенция " Митници ", съобщи пред БНР Григор Здравков, водач на Легия " Антимафия ".

Той напомни, че началникът на Агенция " Митници " Павел Тонев е бил назначен на този пост и от Петър Чобанов, министър на финансите в държавното управление " Орешарски " на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи: " Тонев също е от котилото на " Митница Пловдив ", където постоянно се е систематизирал най-големият контрабанден напън на тематика акцизна контрабанда. Там са така наречен акцизни облигации, които са директно свързани с Либералите и ГЕРБ ".

В предаването " 12+3 " Здравков разяснява: " От на следващия ден ще имаме нов парламент, служебното държавно управление ще е в оставка, а към днешна дата министърът на финансите Асен Василев даже не се е опитал да показа целия екип на Агенция " Митници ".

Здравков уточни, че постоянно е имало традиция министърът на финансите да показва екипите на Национална агенция за приходите и Митниците, а Василев не го е направил.

" Другото нещо, което ме тормози, е възобновяването на Дирекция " Последващ надзор ", която през 2014-а година беше закрита поради това, че е изпълнявала ролята на корупционна бухалка. За мен е доста притеснително, че тази дирекция отново ще играе ролята на " преторианска армия ", само че на новите остарели шефове на Агенция " Митници ". Освен това, тя ще се занимава и с легитимността на митническите оператори. 2/3 от управлението на Агенцията е обвързвано с компания за митнически надзор на някогашен началник на Агенция " Митници " по времето на тройната коалиция (правителството на Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и ДПС) и преди този момент ".

Григор Здравков акцентира, че всички негови изказвания са въз основата на обществена информация:

" Пак ще повторя, че по формален метод е доведено да знанието на министър председател, президент, ДАНС и основен прокурор. Втори месец те нямат никакви отговори ".

Бел.ред.
И двете партии, Има Такъв Народ и ГЕРБ, на думи са твърдо за мажоритарния избор и имат общо 128 депутата. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР