Ако има нещо, за което България ще настоява, това е

...
Ако има нещо, за което България ще настоява, това е
Коментари Харесай

Борисов е сигурен, че България пази най-добре европейската граница

" Ако има нещо, за което България ще упорства, това е тематиката кохезионните фондове. Считаме, че за Балканите и новоприетите страни членки в Европейски Съюз са витално значими. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на взаимната конференция с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер след пленарната сесия на европейските комисари и министрите от кабинета.

Борисов изрази увереност, че в този момент, по време на нашето председателство, би трябвало да се даде вероятност на Западните Балкани, както и да се направи опит за нормализиране на връзките Турция-ЕС.

" Дай боже бял пушек на излезе и от Берлин ", съобщи Борисов във връзка договарянията за сформиране на държавно управление в Германия.

Премиерът благодаря за всичко, създадено за газовия хъб " Балкан " и добави, че правдата е възобновена и България ще стане център на доставките на газ. " Когато приказваме за газов хъб, към този момент не приказваме не за пренос, а за същинска диверсификация на газовите доставки ", безапелационен беше Борисов.

Борисов и Юнкер дадоха отговор на въпросите на българските и задгранични публицисти.

На въпрос за завръщането на Турция в дневния ред на Европа, Борисов акцентира, че Турция е огромен наш комшия и съблюдава съглашението за миграция. " Миграционния поток понижа в пъти ", добави министър председателят.

Той акцентира, че във връзка с Турция се държи прецизно да се съблюдава закона за независимост на медиите. " Надявам се турското държавно управление да ревизира закона ", съобщи Борисов.

На въпрос дали новото държавно управление в Германия ще повлияе на Председателството ни ще се опълчи ли на влизането ни в Шенген, Борисов съобщи: " Стабилността на Германия косвено въздейства на целия Европейски Съюз. Тя е най огромният донор на Европейски Съюз. Ние всички разчитаме съставянето на държавно управление по - бързо приключи, с цел да е добре за всички. "

" За всички тематики, които повдигаме, разгадавам на канцлерът Меркел да ни оказва помощ ", изясни министър председателят. " За Шенген знам позицията на Германия. Сега февруари идва холандският министър-председател Марк Рюте и ще го повеждам по границата. Ако има по-добре охранявана граница, самият ще кажа, не желая в Шенген. България пази най -добре европейската граница ", добави Борисов

Запитан какво липсва на България с цел да влезе в Еврозоната, Борисов отговори: " Всичко, което е трябвало да си напишем като домашно сме го създали " Той удостовери, че сме подготвени за Еврозоната, а фискалният ни запас е цялостен и покриваме критериите.

Борисов се извини на жителите и гостите на София за рестриктивните мерки при напредването и тапите, поради събитията от Председателството ни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР