Ако има класация за най-губещ директор, Живко Динчев щеше да

...
Ако има класация за най-губещ директор, Живко Динчев щеше да
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Живко Динчев

Ако има ранглиста за най-губещ шеф, Живко Динчев щеше да е отличник на страната. Той е изпълнителен шеф на най-губещото държавно сдружение през последните три години - Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". Тази седмица стана ясно, че към деветмесечието централата е на минус с нови 173.2 млн. лева, с което общата насъбрана загуба към този момент е над 800 млн. лева В същото време задълженията надвишават 1.54 милиарда лева и обслужването им е съвсем невероятно.

На фона на тези резултати Динчев е закрепостен отпред на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " от 2013 година, а това лято даже бе преназначен от енергийния министър Теменужка Петкова и като член на борда на шефовете на БЕХ, където пък се подвизава от 2015 година Като шеф в енергийния холдинг Динчев е дал своя вот преизбирането си за член на съвета на шефовете на ТЕЦ-а и личното си заплащане - деяние, поради което КПКОНПИ наскоро повдигна обвиняване на някогашния началник на БЕХ Петьо Иванов, само че не и на Динчев.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Безспорна причина за утежняване на финансовото положение на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " е нарасналата цена на квотите CO2, само че също по този начин е реалност, че при ръководството на Динчев не са осъществени никакви оптимизации и промени в сдружението. Например: макар че централата e натоварена единствено към 50% от потенциала си, там не престават да работят сред 2350 и 2400 души, което е два-три пъти над щата в частните ТЕЦ-ове в Маришкия басейн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР