Ако има дори и едно болно от африканска чума животно

...
Ако има дори и едно болно от африканска чума животно
Коментари Харесай

При едно болно прасе във ферма всички се убиват

Ако има даже и едно болно от африканска чума животно в цялата свинеферма, това значи, че всички останали също би трябвало да бъдат унищожени, разгласи изпълнителният шеф на БАБХ Дамян Илиев в изявление за бТВ.

„ Нашите ферми не са софтуерно разграничени на обособени браншове, които да ни дадат гаранция, че е допустимо в обособен бранш да не влезе вирусът от другия. Това в тази ситуация е хазарт “, изясни Илиев.

Той разяснява и подозренията на хората в съществуването на вируса: „ Помня какво се случи преди и с дребните преживни животни. Тогава хората твърдяха, че има две разнообразни лаборатории, а се оказа, че едните знаят името на лабораторията, a другите – адреса. Такива подозрения водят до това, че не могат да се ползват ограниченията на 100 % “.

Илиев отхвърли да назове виновни за създалата се спешна обстановка с заболяването африканска чума по свинете: „ Аз няма да вляза в проблема ние си направихме всичко, а другите не си свършиха работата. Въпросът е сега да се активизират всички институции, с цел да свършим работа. Прехвърлянето на топката и аз да изляза целият в бяло и да кажа, че полицията или еди-кой си не си е приключил работата, не е правилно “, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР