Ако Илон Мъск успее да се измъкне от придобиването на

...
Ако Илон Мъск успее да се измъкне от придобиването на
Коментари Харесай

Мъск ще конкурира Twitter със собствена социална мрежа

Ако Илон Мъск успее да се измъкне от придобиването на Twitter, той може да се посвети на създаването на лична обществена мрежа, която ще се конкурира с Twitter.

Сапунената опера за (не)превземането на Twitter от Мъск към момента продължава, тъй че идващото й продължение ще се играе в правосъдната зала.Докато ръководителят на Tesla желае да се откаже от плануваната покупка, акцентирайки подправени профили и ботове като съществена причина, Twitter твърди, че благосъстоянието на Мъск е намаляло през последните месеци и по тази причина той не желае да харчи пари в мрежата.

Мъск неотдавна препродаде акции на Tesla на стойност близо седем милиарда $, само че наподобява премисля основаването на лична обществена мрежа, която може да се конкурира с Twitter.

По време на диалог с консуматори на Twitter за продажбата на акции на Tesla, някой го попита дали мисли да стартира лична обществена платформа, ако договорката с Twitter се провали, Мъск отговори, като разгласява връзка към " X.com ".Още преди да разгласи проектите си за закупуване на Twitter, Мъск загатна опцията да стартира лична обществена мрежа, само че след оповестяването на придобиването тази концепция беше съвсем забравена.

Изглежда обаче, че той не се е отказал от нея.Разбира се, стартирането на обществена мрежа от нулата, макар че приказваме за най-богатия човек в света, сигурно няма да е елементарно и подобен бизнес е изправен пред големи провокации, както Доналд Тръмп видя за себе си, когато започва Truth Social.

Що се отнася до домейна " X.com ", Мъск го купи през 2017 година от PayPal и акцентира, че има огромна визия за това какво може да стане X Corporation.Ако Мъск в действителност реши да започва мрежа, която ще има този домейн, Business Insider споделя, че е напълно ясно какво можем да чакаме от нея - платформа, в която няма да има ботове.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР