Ако голямата игра в 49-ото НС е втората политическа сила

...
Ако голямата игра в 49-ото НС е втората политическа сила
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП ще гласува имунитетът на Бойко Борисов да бъде свален

„ Ако огромната игра в 49-ото Народно събрание е втората политическа мощ да излъже всичките си гласоподаватели и грандиозно да покаже тази машинация, която показва сега - от супергероите на положителното внезапно са подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки да влязат в коалиция с ГЕРБ, мястото на Българска социалистическа партия може да е само в съпротива. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов в ефира на Българска национална телевизия.
В предаването “Денят стартира “ той изясни, че пред очите ни се прави нечестна договорка, която се пробват да опаковат като нещо друго. „ Не може да скриеш лъжата. Това са хора, които 5-6 години твърдяха, че са съществена опция на Борисов, че ще разградят неговия модел, че ще трансформират България и ще унищожат корупцията. Сега тези хора са подготвени да се гушнат под мускула на същата тази корупция и това се показва като някакво мъжество. Българска социалистическа партия няма по какъв начин да взе участие в такава нечестна договорка “, безапелационен е социалистът и добави, че партията няма по какъв начин да поддържа коалиция, която идва с машинация и ще бъде героичен неуспех.
Александър Симов разяснява последното постоянно държавно управление, в което Българска социалистическа партия взе участие с “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “: „ Тогава Политическа партия и Демократична България следваха строго правилата, че вършим това ръководство не просто от потребността да не се отива на нови избори, а да се борим с наследството на ГЕРБ. Опитахме се да създадем добра политика, като приехме най-социалния бюджетът, с помощта на Българска социалистическа партия. Но тогава “Продължаваме смяната “ беше опция на ГЕРБ, щяха да пенсионират Борисов, а в този момент виждаме някаква друга “Продължаваме смяната “, счита той и напомни: „ Неслучайно Корнелия Нинова я назова обединението на безръките джентълмени, защото в този момент много хора ще би трябвало да са без ръце - и от ГЕРБ, и от Политическа партия. “
Според социалиста целият запис от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия разкрива доста пъклен облик на партията. „ Това, което чух аз, ми наподобява на колекция от суперзлодеи от американски комикс, които разискват по какъв начин да овладеят страната. Вътре не се приказва за политика. Основната тематика е по какъв начин да продадат обединението с ГЕРБ, по какъв начин да опаковат тази машинация. Къде чухте разискване за оправянето с цените? Но противозаконни чистки - да, уволнения - да, по какъв начин ще овладеят Министерство на вътрешните работи, с цел да създадат локалните избори - да “, сподели още той.
„ Не може да се заплаща всяка цена, единствено и единствено да има държавно управление “, безапелационен е Симов и продължи: „ Това държавно управление изнапред идва с грандиозна неистина и от двете страни. То ще бъде нездравословно за България “, безапелационен е той и добави: „ Всяка от останалите партии, които обявиха, че няма да поддържа такава коалиция, има задоволително аргументи да бъде гневна съпротива. “ 
По думите на социалиста сега България няма потребност от партийно държавно управление, а от равноотдалечен експертен кабинет с стеснен период на деяние. „ Мария Габриел не трябваше да бъде посочена като министър председател, това беше неточност, ние го декларирахме още първоначално “, напомни той.
„ В последните три години Българска социалистическа партия е постоянна цел на всевъзможни медийно стрели, политически интриги. Всякакви политически шарлатани се упражняваха на гърба на Българска социалистическа партия, а и пиратстваха. Но ние бяхме единственият глас на разсъдъка “, уверен е Симов
Българска социалистическа партия ще гласоподава имунитетът на Бойко Борисов да бъде свален. „ Той може да реши да постъпи обилно и да отърве своите съдружни сътрудници от политическия пъзел, като самичък даде имунитета си. Но явно е решил да ги слага в тази морална алтернатива “, съобщи Александър Симов, който изпитва неразбиране от алтернативата на Политическа партия и Демократична България, защото по думите му това са хора, които са построили политическата си кариера върху това по какъв начин Бойко Борисов ще влезе в пандиза.
Социалистът разяснява и връчването на втория мандат: „ В тази сцена нямаше положителни. Аз съм склонен с думите на президента, че мандатът е дискредитиран. Но въпреки това Румен Радев и президентството дължат пояснение най-малко за част от нещата, които чухме в записите - за това “ала-бала “, сподели още Симов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР