Ако гледате сериала Кухня“, със сигурност един от любимите ви

...
Ако гледате сериала Кухня“, със сигурност един от любимите ви
Коментари Харесай

Макс от сериала „Кухня“ за истините на живота

Ако гледате сериала „ Кухня “, сигурно един от обичаните ви моменти е когато в края на всяка серия основният воин Макс Лавров обобщава епизода с мъдри мисли на фона на магичен саксофон. Тези мисли са свързани със сюжета на сериала, само че и поединично резервират своя бездънен смисъл. Нека забележим някои от най-проникновените житейски прозрения на готвача Макс от „ Кухня “:

Всеки човек има право на втори късмет. Някой е заслужил този късмет с дълъг и старателен труд, на различен самият живот му дава втори късмет. Някой желае да получи втори късмет, въпреки че се опасява да го осъзнае. Като цяло, животът е цялостен с изненади.

***

 

Животът е поредност от загуби и победи: някои тъжат за загубите, други се радват на успехите, има такива, които печелят и губят, само че най-важното е да се разбере – това е единствено началото!

***

Животът непрекъснато изпитва силата ни, кой ще се оправи, кой не: за едни животът е кайледоскоп от завършения, за други – низ от разочарования. Във всеки случай, животът ни учи постоянно да бъдем подготвени за непредвидени обрати.

***

Разбрах едно значимо нещо: не е това, което ти се е случило денем, значимото е вечер да се върнеш там, където си благополучен, тъй като няма нищо по-лошо от самотата.

***

Хората на обичат да вършат неточности, само че все пак непрекъснато ги правят: едни се заблуждават, че могат да управляват всичко, други са уверени, че в техните връзки в никакъв случай и нищо не може да се случи, дори не разбирайки, че то към този момент е почнало, трети неправилно считат, че целият свят е надъхан срещу тях. Ние няма по какъв начин да не вършим неточности – те са част от нашия живот, а най-важното е да проумеем, че те ни оказват помощ да намерим верния път.

***

Отговорността е необичайно нещо. От една страна се боим от нея, а въпреки това, точно с помощта на нея печелим почитание, ставаме по-близки един към различен. А вършейки безотговорни действия, вършим верни изводи… или не вършим.

***

Винаги е учудвало за какво хората сами издигат между тях граници. Някои граници можехме просто да не построяваме, други са обрисувани единствено в нашето въображение, трети не устоят под напора на събитията. Но има граници, които особено построяваме, с цел да ги разрушим на драго сърце.

***

Както е споделил Конфуций: „ Животът е най-хубавият преподавател “. Той непрекъснато ни дава уроци, учи ни да бъдем по-добри и да признаваме грешките си, да бъдем упорити и да реализираме задачите си и постоянно да се надяваме на най-хубавото, тъй като безизходни обстановки не съществуват.

***

Често съществуваме в свои съвършени илюзии, забравяме за това кои сме в действителност, играем функции на незнайни на нас хора. Настъпва миг на събуждане, който ни срутва с безкрайните ни маски и оголва действителността, за която напълно не сме били подготвени. Може би е трябвало да се събудим по-рано?

***

Много постоянно те терзаят подозрения – какъв брой скъпо е това, което имаш? На някого му е по-лесно да загуби всичко, с цел да разбере какъв брой му е било скъпо. Важното е да цениш тива, което имаш тук и в този момент.

***

Преди да извършите крачка напред се уверете, че пред вас няма бездна. По силата на природата ние постоянно стъпваме точно в пропастта, тъй като гледаме  някъде нагоре, към върха на своята тъпа самонадеяност. Падаме, страдаме от болката, ставаме! Отиваме напред и още веднъж падаме. И по този начин до безкрайност… Може би към този момент ще стартираме да гледаме в краката си?

***

Удивително е какъв брой доста открития правим всеки ден: мислиш си, че човек единствено и чака опция да те унищожи, а той те спасява; смяташ, че можеш да се оправиш с целия колектив, а в действителност не можеш да се оправиш с малко дете; коства ти се, че той е апатичен към всичко, само че осъзнаваш какъв брой малко знаеш за него. Колко доста открития ни предстоят. и това е ужасно!

***

Всеки ден  животът ни дава хиляди разнообразни благоприятни условия: благоприятни условия да се променим, да стартираме всичко от начало или опция да проявим себе си въпреки това, да открием нови гении. Важното е да не изпускаме тези благоприятни условия. В последна сметка може да се лолучи тъй че ориста да не ни даде втори късмет!

***

Често събитията ни карат да вървим против течението. Но би трябвало да се признае, че е комплицирано да се противоставиш на стихиите, когато против теб е мощен поток, който опустошава всичко по пътя си, а от време на време стълкновението на две бурни течения образува въртоп, в който ти се оказваш срещу волята си. И внезапно, откакто всичко е минало, се оказваш на брега на тиха река, сменил канала, където можеш да излекуваш раните си.

***

Щастието няма тъкмо определение, за някои то настава с първата целувка, за някои за благополучие е задоволително просто да създадат мъничка гнусота, а от време на време то идва ненадейно посредством комплицирани, заплетени отношения… главното в щастието е, че го има и по тази причина започваме всеки нов ден, вярвайки, че ще ни се случи…

***

Във всичко, което се случва с нас, търсете дамата. Тя може да направи с нас всичко, което е нужно: да ни върне към живота или да сложи живота ни под опасност. Стараем се да правим  за дамите всичко! А дамата прави всичко за това. Шерше ла фам.

***

Всяка недомислена постъпка в живота ни е бумеранг, който непроменяемо се връща и мъчително се врязва в челото ни, пробвайки се да вбие в нас житейска мъдрост. Но даже и по-късно постоянно не си вадим заключения. Изправяме се, потъркваме натъртеното и пускаме безкрайни бумеранги още веднъж и още веднъж.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР