Ако ги няма депутатите от Продължаваме промяната ще бъде много

...
Ако ги няма депутатите от Продължаваме промяната ще бъде много
Коментари Харесай

Какъв е шансът за кабинет на ГЕРБ и ДБ? Политолог даде формулата

Ако ги няма депутатите от " Продължаваме промяната " ще бъде доста по-трудно основаването на болшинство в Народното събрание, даже единствено с народните представители на " Демократична България ", които са повече от тези на предходните избори, което пък е измежду аргументите за напрежението сред Политическа партия и Демократична България. Това разкри в изявление за БНР политологът Георги Киряков.

" Тогава би трябвало да бъде включен още един състезател. Кой ще бъде този състезател? Има Такъв Народ ли? Независимо по какъв начин са били вкарани в този парламент - дали със лични старания, дали благодарение на някой различен. Това са хората, които унищожиха предходна коалиция, в която участваха, предходно ръководство ", изясни Киряков.
-->
Според него, в случай че Движение за права и свободи бъде определено като сътрудник, ще има доста условности за поддръжка на Демократична България на една такава платформа.

" Българска социалистическа партия е отново в обстановката, в която беше след предходните избори – вътрешни крамоли, обвинявания, има още какво да чисти вътре в себе си, с цел да може да бъде потребен участник в тези процеси. Българска социалистическа партия е малко евентуален претендент за една такава коалиция. Ако Българска социалистическа партия взе участие, тогава пък Демократична България няма потребност да взе участие в такова ръководство, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи са решили да вършат някакво болшинство ", сподели Георги Киряков.

ГЕРБ мълчат, тъй като им се постанова да сформират първи болшинство. ГЕРБ е в доста неприятна обстановка. Ако не съумеят да сформират болшинство с първия мандат, ще се върти към изборната рулетка и отново ще би трябвало да се оправдават за какво не могат да образуват болшинство, посочи Георги Киряков.

ГЕРБ обаче ще бъдат доста малко ощетени, за разлика от обединението ПП-ДБ, в случай че там се върви към разпад и независимо явяване на идващите избори, предвижда още политологът.

Запитан вероятен ли е кабинет вид " Димитър Попов ", Киряков сподели, че по-скоро е вероятен кабинет вид " Габровски ".

" Другият вид е да се търси форма на поддръжка от Демократична България, в това число Политическа партия, колкото и в този момент да се бият в гърдите, че няма да вземат участие, да се поканят някакви доста положителни специалисти от техните среди. По-вероятно е отново да се търси отново формула вид " Габровски ". Сега не знам кой професор ще извадят. Вече всичко от ръкавите е извадено. Няма никакви аса там. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР