Ако г-жа Нинова продължи с деструктивното си поведение и социалистическата

...
Ако г-жа Нинова продължи с деструктивното си поведение и социалистическата
Коментари Харесай

Харизанов: БСП държи съдбата на Радев

Ако госпожа Нинова продължи с деструктивното си държание и социалистическата партия не поддържа господин Радев, той значително увисва във въздуха и това ще даде опция за преразглеждане на политиката на ГЕРБ по отношение на президентските избори. Това съобщи в изявление за " Фокус " политическият анализатор Георги Харизанов.

,,Предстои да забележим. Доколкото знам анонсите на Българска социалистическа партия са, че те ще кажат дали поддържат Румен Радев или не след парламентарните избори. Ако спазят това заричане и разгласят май-юни месец какво те мислят да вършат, това значително ще предначертае политическата орис на Румен Радев и може би ще даде напълно друга посока на президентските избори от страна и на ГЕРБ, и на други десни политически сили'', разяснява Георги Харизанов.

" Ако Бойко Борисов беше подал оставка под натиска на митингите, България щеше да е в непредвидима конюнктура. За разлика от предходните пъти, ситуацията сякаш го задължаваше да остане на власт. В разгара на Коронавирус рецесията, при големи проблеми за стопанската система, при голям напън върху обществените финанси да се подкрепят частни браншове, доста беше значимо да се запази опитният екип и да не се губи сила. Сами разбирате, че в случай че в навечерието на втората вълна на рецесията и на второто затваряне на частни бизнеси бяхме решили като народ и общество, надлежно и държавното управление да тръгнем по път към ново ръководство, един длъжностен кабинет щеше да коства доста. Щяхме да загубим доста огромна сила и сега щяхме да се намираме в извънредно непредвидима конюнктура, като към здравната и от елементи икономическа рецесия, щяхме да прибавим и политическа такава ", разяснява още политическият анализатор.

Според него избегнатата политическа рецесия е била от изгода за цялото общество.

Така или другояче изборите са единствено след месец и всеки може да даде оценката си за миналите четири години и да реши кой би желал да ръководи в идващите четири, добави Харизанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР