Ако е трудно да устоим на това гурме удоволствие, какви

...
Ако е трудно да устоим на това гурме удоволствие, какви
Коментари Харесай

Вреден ли е шоколадът за кожата?

Ако е мъчно да устоим на това гурме наслаждение, какви са действителните му резултати върху кожата ни? Ето каква е същинската история.

Добре знае се, че природата е цялостна с чудодейни съставки за кожата, които включваме в рутинните си процедури за хубост, като да вземем за пример авокадо, джинджифил, лимон или черна ряпа. Но какво да кажем за шоколада?

Често е обект на неприятна оценка от страна на младежите, които го упрекват за акнето си. От друга страна, какаото може да се открие в нашите козметични артикули... Не е елементарно да се дефинира кое е същинско и кое не, защото чуваме за всичко и за неговата диаметралност. Ето всичко, което би трябвало да знаете за въздействието на върху кожата и тялото.

Шоколадът предизвиква пъпки
Всички сме чували тази фраза доста пъти. Но това е постоянно срещано неправилно разбиране, което се повтаря още веднъж и още веднъж. Нито едно научно проучване не е съумяло да удостовери действителна връзка сред потреблението на шоколад и появяването на пъпки от акне . Учените и кожните лекари са безапелационни.

Млечният шоколад обаче е храна с висок гликемичен показател , с високо наличие на въглехидрати и захар . Последните могат да повлияят на хормоните и по този метод да ускорят производството на себум. Тук се появяват пъпки и черни точки.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР