Ако договорките, които се опитваме да направим, се реализират има

...
Ако договорките, които се опитваме да направим, се реализират има
Коментари Харесай

Николов: Има голяма вероятност да няма повишение на цената на газа

Ако сделките, които се опитваме да създадем, се осъществят има огромна възможност покачване на цената на природния газ да няма. Това съобщи в Брюксел министърът на енергетиката Александър Николов.

По думите му преди да се обещае нещо би следвало да се реши дали има наличния запас и по какъв начин би било належащо да се осъществя той.

Получихме мощна поддръжка, в България в идващите 2 седмици ще се ситуира координационен център за разпределение на газ и електрическа енергия за Югоизточна Европа и Италия, поискахме инфстрактурата ни да се употребява за Европа и района. България няма желание да разкрие сметка в банката на "Газпром ", съобщи министърът на финансите Асен Василев.

Ние в никакъв случай не сме напускали контракта с "Газпром ", те стопираха да извършват контракта едностранно. Европейска комисия излезе със мнение, че заплащането е нарушаване на глобите, сподели още финансовият министър, представен от Българска национална телевизия.

Поискали сме правна помощ за арбитража, тъй че да се задействат юридическите екипи на Европейска комисия. В момента обследваме всички варианти, в случай че имаме съображение ще ги съдим. Асен Василев сподели, че това е най-хубавото решение за България и българския бизнес.

В отговор на журналистически въпрос Асен Василев разяснява, че България е заплатила газовите доставки за април в долари, само че заплащането е било върнато от "Газпром ".

Василев добави, че няма проблем за газовите доставки през зимата. Страната ни може да си обезпечи 3-те милиона кубически метра ползване, само че и да разпредели до 17 млн. кубически метра за европейския пазар.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР