Ако Димитър Главчев реши да смени някой в този състав

...
Ако Димитър Главчев реши да смени някой в този състав
Коментари Харесай

Йотова: Ако Димитър Главчев реши да смени някой в този състав ще трябва да има много сериозни аргументи

Ако Димитър Главчев реши да смени някой в този състав ще би трябвало да има доста съществени причини, тъй като това още веднъж ще бъде белег на все по-задълбочаващата се политическа рецесия. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти до Културния център в Цетине, Черна гора, по отношение на проектосъстава за длъжностен кабинет с министър председател Димитър Главчев.

Очевидно този длъжностен кабинет, по този начин както е умислен с поправките в Конституцията, е едно огромно неразбирателство, добави тя.

Йотова съобщи, че няма по какъв начин да разяснява състава, защото това е моделът и практическата реализация на измененията в Конституцията. Това желаеха и това получиха, добави тя.

По думите ѝ оттук насетне отговорността е на номинирания за министър председател Димитър Главчев, на министрите, които той е поканил. Йотова означи, че няма взор над част от работата на номинираните за министри, само че уточни, че други са доста положителни експерти, каквато е съгласно нея е номинирата за министър на финансите Людмила Петкова.

Вицепрезидентът още веднъж съобщи, че от президентската институция са изпълнили всички условия на Конституцията, както и желанието на политическите сили да се форсира този развой на договаряния, на срещи, с цел да може изборите да са " две в едно ".

На въпрос за избора на длъжностен министър председател от страна на Радев, вицепрезидентът съобщи, че това е единственият, който се е съгласил да бъде министър-председател. Това, че някои партии със задна дата изясняват по какъв начин имало и други искащи, просто не дава отговор на истината, уточни тя.

Относно оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи тя съобщи, че за нея е била изненадваща.

С приближаването на изборите, ще се вадят от ден на ден нови и скандални обстоятелства, от по този начин нареченото съдружно или некоалиционно ръководство през последните девет месеца, уточни тя. По думите ѝ за някои партии, макар предизвестието на президента, предизборната акция е почнала още от залите на президентството.

Битката със службите на партията на политическата смяна не е от през вчерашния ден, както и на техния съдружен сътрудник, само че първо, когато един министър-председател насочва такива тежки обвинявания, е извънредно рисково. То е рисково на първо място за нас българите, тъй като разрушава и дребното доверие, което имаме от институциите, изключително от службите за сигурност, в размирните времена, в които живеем, съобщи Йотова.

Не познавам в личната си процедура - и българска, и европейска, за толкоз години политик, който да приказва по подобен метод за службите за сигурност. Това се отбелязва от нашите европейски партьнори, това се написа. Искаме да влезем в Шенген. Кажете ми по какъв начин на този декор те ще кажат уверено своето " Да ", добави Йотова. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР