Ако детето ви се върне от детската градина, от лагер

...
Ако детето ви се върне от детската градина, от лагер
Коментари Харесай

Каква е причината децата да се заразяват с въшки пак и пак?

Ако детето ви се върне от детската градина, от лагер или от учебно заведение с въшки - вие като родител ли сте отговорни? Според скорошно изследване 70% от родителите считат по този начин. Проучването включва 2155 родители, които имат дете под 12-годишна възраст и са употребявали лекуване срещу въшки. На родителите бил заложен въпрос случвало ли се е в миналото наследникът им да се е заразил с въшки два пъти в границите на интервал от три седмици. От интервюираните 35% са дали отговор „ да “.
Проучването открило, че 7 от 10 родители считат, че повода може да бъде реинфекция от съучениците на техните деца, които или не са били лекувани, или не са били лекувани вярно. 22% считат, че това може да е тъй като те (лично) не са ползвали лекуването вярно върху личното си дете. Други 16% считат, че повторната зараза може да бъде, тъй като не са повторили лекуването повторно, с цел да се уверят, че всички въшки и яйца са изцяло убити.
Каква е същинската причина децата да се заразяват с въшки отново и отново?Изследвания на проби от въшки от Съединени американски щати и Канада демонстрират, че съвсем всички инсекти (99,6%) са създали генни разновидности, което ги прави устойчиви на нормалните шампоани срещу паразити.Такива шампоани постоянно съдържат токсичния пестицид перметрин, който не трябва да се слага наоколо до скалпа на детето заради съществени опасности за здравето. Но при новите разкрития наподобява, че и химикалите към този момент няма да бъдат доста ефикасни.
Наистина няма причина да прилагате невротоксични пестициди върху главата на детето си.
Мнозина ще намерят остарялата композиция от газ и мехлем за ефикасна, само че има и други предписания:Диатомична пръст - диатомичната пръст е направена от дребни фосилизирани водни растения, наречени диатоми. Диатомите са смлени, с цел да се получи тънък, рядък прашец, който е богат на минерали и отровен за насекомите. Поставете остаряла тениска, обърната наобратно на главата на детето си, тъй че яката образува уплътнение към скалпа. Нанесете диатомичната пръст върху косата на детето си, като внимавате  прахът да остане вътре в самобитния тюрбан. Завържете отворения завършек на тениската и втривайте пръстта в скалпа на детето си. Оставете го да престои една нощ, след което го измийте с шампоан на идващия ден. Следва деликатно разресване с извънредно тънък гребен. Може да се наложи да повтаряте лекуването един път седмично в продължение на три седмици.Замесете 1 чаена лъжичка масло от чаено дърво, 1 унция естествен шампоан и 3 чаени лъжички кокосово масло. Внимателно нанесете сместа върху цялата коса, след което я покрийте с шапчица за баня или забрадка. Оставете да работи 30 минути. Изплакнете главата с топла вода. Докато косата ви е мокра, използвайте тънък гребен, с цел да премахнете мъртвите въшки.Разтворете четвърт кафяна чашка хималайска сол в четвърт чашка топъл ябълков оцет. Напръскайте сместа върху скалпа, до момента в който се намокри щедро. Оставете скалпа да изсъхне и по-късно го покрийте със пласт кокосово масло. Оставете маслото в продължение на осем часа и по-късно с гребен отстранете при разчесване въшките и гнидите. Измийте главата.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР