Ако държавата и министърът на енергетиката не предприемат никакви стъпки

...
Ако държавата и министърът на енергетиката не предприемат никакви стъпки
Коментари Харесай

Президентът на КНСБ заради енергетиката: Занимаваме се с глупости

Ако страната и министърът на енергетиката не подхващат никакви стъпки към държавната енергетика, без значение какви са те, ще има следните недостатъци. На контролирания пазар няма да има ток, който ние да си купим, тъй като всички ще продават на свободния пазар, което обаче не е допустимо, защото КЕВР взима съответните решения. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров в отговор на въпрос каква е позицията на синдикалните организации във връзка с позицията на бизнеса за обстановката в държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", съобщи БГНЕС.
Председателят на КНСБ е сигурен, че в случай че страната не реагира за нужното закупуване на нездравословни излъчвания, централата ще спре работа. " Ако спре, всички знаем какво ще стане - ще се разпадне системата ", уточни той и разяснява, че всичко, което досега се е изговорило по тематиката от разнообразни страни, са бръщолевения, които са безусловно некомпетентни и неподплатени и той ги възприема като национално безотговорни приказки в миг, в който България е изправена пред надалеч по-важни провокации и проблеми - " зелената договорка " на Европейски Съюз.
" Вместо да приказваме за това по какъв начин ние ще се оправим с този приближаващ с 400 км/ч трен против нас челно, който ще ни отнесе всичките, ние се занимаваме с нелепости ", разяснява Димитров.
Той уточни, че в случай че желаеме либерализиран пазар на електрическата енергия и частичната му либерализация да стартира още от тази година, значи всички преференции, които се дават за когенерации, ВЕИ-та и контракти за американски централи, да изчезнат. Тогава от КНСБ ще одобряват, че към държавната Топлоелектрическа централа и АЕЦ не би трябвало да има никакви непазарни ограничения.
" И последно. Ако някой вижда, че в Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " работят доста хора и като съкратим хората ще оправим нещата, просто се лъже трагично. Над 40% от разноските на ТЕЦ-а са разноски за излъчвания, а разноските за личен състав са под 13%. Да ги уволним всичките 2 400 души, в случай че му се виждат доста на Домусчиев, ще съкратим с 13% разноските. Не знам кой ще работи тогава, несъмнено някой служащи ще докара ", съобщи той.
Попитан дали се приготвя митинг от страна на засегнатата страна, президентът на КНСБ разгласи, че в петък ще има конференция по тематиката с миньорските и енергийните федерации на КНСБ и тогава ще афишират какво ще вършат по-нататък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР