Ако британският премиер Тереза Мей допусне Брекзит да бъде отслабен

...
Ако британският премиер Тереза Мей допусне Брекзит да бъде отслабен
Коментари Харесай

Ако Мей отстъпи за Брекзит, Великобритания ще изпадне в криза, заяви Найджъл Фараж

Ако английският министър председател Тереза Мей допусне Брекзит да бъде отслабен или спрян от последователи на участието в Европейския съюз, Англия ще бъде потопена в най-тежката си конституционна рецесия от Втората международна война насам, съобщи поддръжникът на излизането на Англия от Европейски Съюз Найджъл Фараж, представен от " Ройтерс ".

Когато бе водач на Партията за самостоятелност на Обединеното кралство, Фараж убеди предшественика на Мей Дейвид Камерън да насрочи референдума за Брекзит, а по-късно участваше в акцията за овакантяване на Европейски Съюз. Сега той счита, че има заплаха Брекзит да бъде спрян от ръководещите.

53-годишният Фараж окачестви гласувалата за оставане в Европейски Съюз Мей като " Тереза помирителката ", тъй като е отстъпила на Европейски Съюз по съвсем всеки въпрос от договарянията по Брекзит, и съобщи, че Европейски Съюз унижава Англия.

" Най-добрият вероятен сюжет при актуалното ни плачевно ръководство е Брекзит единствено на думи, нищо повече. В най-лошия случай ще ни накарат още веднъж да се борим. Това е огромно изменничество на волята на милиони хора ", съобщи Фараж.

В референдума от 2016 година 51.9 %, или 17.4 милиона души, гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз, а 48.1 %, или 16.1 милиона гласоподаваха за оставане в него.

Фараж отхвърли паниките на огромни банки като " Голдман Сакс ", че лондонското Сити може да бъде напуснато от редица компании поради Брекзит, и окачестви Европейски Съюз като доминиран от Германия жертван опит по европейска интеграция.

Опоненти на Брекзит се пробват да съберат задоволително поддръжка в долната камара на английския парламент, Камарата на общините, за блокиране на всякакво съглашение за Брекзит, което Мей ще донесе от Брюксел през октомври, отбелязва " Ройтерс ". Сред призоваващите да бъде спрян или анулиран Брекзит са някогашният министър председател Тони Блеър, изпълнителният шеф на " Голдман Сакс " Лойд Бланкфейн и милиардерът Джордж Сорос.

На въпрос на " Ройтерс " за евентуалното електорално въздействие на Блеър, " Голдман Сакс " и Сорос, Фараж отвърна през смях: " Ако пишех филм на ужасите по какъв начин наподобяват последователите на оставането, ето ви ги. " Сорос е дарил посредством фондациите си над 600 000 паунда на придвижвания в поддръжка на оставането на Англия в Европейски Съюз.

Фараж съобщи, че присъединяване на Сорос в западната политика би трябвало да бъде разследвано и че милиардерът би трябвало да пристигна в Лондон и обществено да изясни в кои политически планове е намесен. " Трябва да се проверява в каква степен Джордж Сорос подкопава политиката в западния свят. Това е най-голямата организация за политически акции, която светът е виждал, а множеството хора отхвърлят да го осъзнаят ", сподели Фараж./БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (168)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР