Ако беше жива, БКП функционерката Дража Вълчева щеше да празнува

...
Ако беше жива, БКП функционерката Дража Вълчева щеше да празнува
Коментари Харесай

Бизнес империя! Семейството на Дража Вълчева тъне в лукс

Ако беше жива, Българска комунистическа партия функционерката Дража Вълчева щеше да чества 90-годишен празник тази година. През 2016 година обаче тя умря тихомълком в съня си, както и живя след идването на демокрацията.

За разлика от наследниците на други соцвеличия, които едвам свързват двата края след измененията, тези на персоналната любимка на Тодор Живков тънат в благоденствие. Самата тя им оставя солидно завещание след гибелта си. Перлата в него е големият ѝ апартамент на столичната ул. „ Велико Търново ”, който се простира на близо 170 квадрата и се намира на метри от Докторската градина. Именно там Дража бе постоянно засичана от съкварталците си да се разхожда с приятелки и с бастунче в ръка, преди да почине. Семейството на Вълчева е решило да задържи скъпия апартамент, който ѝ е подарък от някогашния Първи, а да не го продава след нейната гибел. Истината е, че потомците на партийната функционерка не се нуждаят от спомагателни финанси, тъй като живеят в разкош, само че не парадират с него в общественото пространство.

Лъжа е, че Вълчева е имала наследник. Единственото ѝ дете е щерка ѝ Саша, която удря шестица от тотото с брака си с предприемача Пламен Грозданов, който е и посланик и някогашен дипломат на България в Москва. Той започва бизнес кариерата си в производството на вино „ Домейн Бойар “. Днес Грозданов е изпълнителен шеф на Съюз
„ Произведено в България “ и зад тила си има цяла бизнес империя. Заедно със Саша имат двама синове.

Внуците на Дража са неразделно до нея до финала на живота ѝ. „ Обичаше да се хвали с тях, че са високообразовани и доста съумели. Последно разказваше, че има и правнучета “, споделят познати на любимката на Тато. Щерката на Дража, която в действителност е главен неин правоприемник, съумява да се опази от интереса на медиите към себе си и е известно име единствено в научните среди. Саша е дълготраен кадър на Българска академия на науките, където е измежду най-влиятелните фигури в Института за стопански проучвания. Автор е на редица учебници, а в последно време написа разработки за селскостопанския бранш.

За близо четирите десетилетия, в които Вълчева е във властта, тя не дава нито едно изявление. Проговаря пред медиите само през 2012 година, когато признава, че взема пенсия от 300 лв., само че щерка ѝ се грижи за нея напълно и ѝ купува всичко, от което има потребност. След демократичните промени тя е изключена от Българска социалистическа партия, само че през последното десетилетие понякога посещава сбирките на ветераните на „ Позитано “ 20, само че заобикаля да разяснява политическите процеси в страната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР