Ако бъдете арестуван в един от тези окръзи, където големите

...
Ако бъдете арестуван в един от тези окръзи, където големите
Коментари Харесай

Редките съдебни заседатели могат да означават дълго чакане преди процеса в затвора в Мисисипи, показва проучване

„ Ако бъдете задържан в един от тези окръзи, където огромните правосъдни заседатели рядко заседават, можете да се окажете в пандиза с месеци или даже години, просто чакайки да бъдете упрекнати и ще прекарате повече време зад решетките просто заради географско злощастие “, сподели Клиф Джонсън, юрист, който е шеф на Центъра за правораздаване Родерик и Соланж Макартър към Юридическия факултет на Университета на Мисисипи.

Започвайки през лятото, студентите по право и чиновниците в центъра прекараха няколко седмици в издаване на повече от 100 претенции за обществени регистри и позвъняване до офисите на окръжните прокурори и правосъдните чиновници, с цел да съберат информация за честотата на съвещанията на огромното жури.

При публикуването на резултатите от изследването Джонсън сподели, че Мисисипи би трябвало да се причисли към множеството други щати в ограничението на това какъв брой дълго прокурорите могат да забавят търсенето на обвинявания. Мисисипи, Алабама, Масачузетс, Оклахома и Вирджиния са единствените...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР