Ако бъде внесен в НС законопроектът, с който да отпадне

...
Ако бъде внесен в НС законопроектът, с който да отпадне
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Искаме време за правосъдието относно сделките по приватизация

Ако бъде импортиран в Народно събрание законопроектът, с който да отпадне отминалостта за следствие на приватизационните покупко-продажби, Корнелия Нинова няма да има право да гласоподава, тъй като ще е в спор на ползи. Това съобщи в " Още от деня " ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов. Парламентарната група на Българска социалистическа партия също ще би трябвало да се въздържи от гласоподаване и разискване на законопроекта, посочи той. Според него Нинова няма да има право да взе участие, защото е участник в приватизационните процедури.

Данаил Кирилов: Не ви ли се коства цинично тъкмо хората, които са взели участие в тези процеси на времето да приказват понастоящем за корупция.
Той съобщи още, че ГЕРБ гледа равно на покупко-продажбите и ги дели на интервали. Не твърдим, че приватизацията по Костово време е друга от идващото държавно управление, сподели Кирилов.

По думите му концепцията за отпадане на отминалостта за приватизационните закононарушения цели да даде време на правораздаването.
Данаил Кирилов: Ние политиците отговаряме за политическата воля. Ние би трябвало да подсигуряваме на нашия юридически ред опцията да не изтече отминалостта и да дадем време на проверяващите органи и на наказателния съд да прегледат всички приватизационни покупко-продажби без оглед тяхното реализиране във времето. Ние не претендираме, че сме съд, както и не претендираме, че политиците ще проверяваме.
 Проф. Близнашки: Популистики ход е законопроектът за приватизационните покупко-продажби Проф. Близнашки: Популистики ход е законопроектът за приватизационните покупко-продажби
Бившият длъжностен министър председател Георги Близнашки назова популистики ход концепцията за отпадане отминалостта за следствие на приватизационните покупко-продажби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР