Ако бъдат признати за виновни по всички повдигнати им обвинения

...
Ако бъдат признати за виновни по всички повдигнати им обвинения
Коментари Харесай

Родителите, оковавали 13-те си деца, не признават вина

Ако бъдат приети за отговорни по всички повдигнати им обвинявания в мъчение, малтретиране и нелегално отнемане от независимост на деца и възрастни хора, всеки от двамата ще получи сред 94 години и пожизнен затвор, заяви прокурорът от калифорнийския окръг Ривърсайд Майк Хестрин, представен от международните организации.

Двамата обвинени обаче се явиха през вчерашния ден следобяд пред съд в град Ривърсайд и пледираха почтени. Следващото им явяване пред съда ще бъде на 23 февруари.

57-годишният Дейвид Търпин и 49-годишната му брачна половинка Луиз бяха задържани в неделя в град Перис, на 110 км югоизточно от Лос Анджелис, откакто една от дъщерите им съумя да избяга от къщата и повика полиция.

Родителите са изтезавали години наред децата си, на възраст сред 2 и 29 години . Държали са ги дотам недохранени, че им е спрял растежът и са получили увреждания на нервната система.
Понякога са ги оковавали с вериги за леглата им месеци наред, без да ги пускат до тоалетната и без да им дават да се къпят повече от един път в годината, сподели прокурорът.

Оказва се, че Дейвид Алън Търпин е имал позволение от щата Калифорния да управлява частно учебно заведение в дома на фамилията . В учебното заведение имало по шестима възпитаници годишно, в класовете от 6-ти до 12-и. Търпин е посочен като негов шеф, показва The New York Times.

Съсед на фамилията споделя, че семейство Търпин са известни с това, че в никакъв случай не се демонстрират на улицата. Мъжът един-единствен път е виждал Дейвид Търпин, само че в никакъв случай децата му.

Семейство Търпин още през 2011 година е подало документи в съда, съгласно които имали сред 100 и 500 000 $ задължения. По това време Дейвид Търпин е работил като инженер в компания в областта на защитата и е изкарвал 140 хиляди $ годишно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР