Ако бъдат наложени санкции върху ядрената енергетика на Русия, така,

...
Ако бъдат наложени санкции върху ядрената енергетика на Русия, така,
Коментари Харесай

Росен Христов: При санкции срещу руския атомен сектор АЕЦ Козлодуй спира

Ако бъдат наложени наказания върху нуклеарната енергетика на Русия, по този начин, както упорства Украйна, има риск работата на АЕЦ " Козлодуй " да пострада съществено. Все още подвластен от доставката на съветски елементи, информационно-консултантски услуги и други. Едни наказания биха довели до прекъсване на централата , съобщи министърът на енергетиката Росен Христов, представен от Пресцентъра на министерството.

Необходимо е време, преди да реализираме цялостна диверсификация в региона на нуклеарната енергетика. Затова е вярна ". Това разяснява министърът на енергетиката Росен Христов по БТВ.

Той акцентира смисъла на централата освен за българската енергетика, само че и за конкурентоспособността на цялата стопанска система - " През предходната година АЕЦ " Козлодуй " е произвела 16 тераватчаса електрическа енергия - към 30% от цялото ползване в страната ". Според него внезапно прекъсване на взаимоотношенията с Русия в нуклеарната област в този миг ще провокира верижна реакция с непредвидими последствия за цялата стопанска система . Защитавайки българските ползи в този проблем, ние пазиме и Европа. Защото слаба България като член на Европейски Съюз, значи и слаба Европа ", заключи енергийният министър.
 Борисов: Радев си е подобен, споделя
Борисов: Радев си е подобен, споделя " Крим е съветски ", само че се оправя по-добре от Политическа партия

Ако има наказания в нуклеарната сфера против Русия, то ГЕРБ би ги подкрепил

Росен Христов разяснява и: " Да прекратиш един контракт, без да имаш обезпечена опция, не е задоволително ". По неговите думи, след прекратяването на контракта с " Газпром ", България още веднъж е купувала съветски газ, само че на по-високи цени и през търговци, определени по непрогледен метод . Доказателство за това е фактът, че за 33 доставки не е изискван и няма показан документ за генезис на газа.

Той разяснява и вероятните дейности при: " Работим с огромни интернационалните юридически адвокатски фирми. Моят метод е да постъпим по този начин, както ни посъветват те ". По неговите думи юридическият разбор, който ще даде изясненост за бъдещите ни дейности, ще бъде подготвен през идващия месец.
 Росен Христов разгласи България за фактор в търговията и доставките на газ
Росен Христов разгласи България за фактор в търговията и доставките на газ

Санкции против Русия в нуклеарната енергетика единствено ще одраскат Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР